Ajuntament de Centelles

L'ALCALDE PARLA

CAL UNA SOLUCIÓ POLÍTICA A LA SITUACIÓ ACTUAL

El proppassat dia 1 d’octubre a Centelles vam poder exercir el nostre dret de vot d’una manera pacífica. Això ha estat possible gràcies a l’organització ciutadana i a l’equip de persones membres dels partits que estan a l’Ajuntament que conjuntament amb l’ANC van fer una taula per a tirar endavant aquest procés. Per tant, des de l’Ajuntament hi hem estat i hi som al costat perquè així pogués ser.

Però aquesta circumstància no ha estat possible en tots els indrets del nostre país, perquè es van produir agressions molt violentes a persones que volien, d’una manera pacífica i ordenada, exercir el seu dret a vot. Aquesta actitud repressora de les forces de l’estat va produir més de vuit-centes persones ferides. És per tot això que vull manifestar en aquest ple que nosaltres com a Ajuntament ens solidaritzem del tot amb les persones que han patit les conseqüències de la violència de les forces de l’ordre de l’estat per a impedir que es pogués exercir aquest dret de vot.

No cal dir que sempre ho hem fet i ho seguirem fent de rebutjar la vulneració dels drets fonamentals, com és el dret a expressar-se lliurement. A la vegada que reconeixem i agraïm profundament l’actitud i la valentia de la ciutadania que tots aquests dies ha mantingut d’una manera cívica, serena i coratjosa per a defensar els drets tant el passat dia 1 com en els propers dies per a protestar per aquesta força desmesurada, sense cap sentit, que aquesta violència solament pot crear més violència. I nosaltres volem que es solucionin els problemes a través de la via del diàleg i de l’entesa.

És per tot això que volem fer palesa aquesta protesta en la primera sessió plenària que fem després de totes aquestes alteracions de l’ordre i de vulneració de drets i reclamem una vegada més i exigim que ens posem d’acord per a trobar una via dialogada per a sortir d’aquesta situació d’atzucac. I no cal dir que la tensió insostenible que estem vivint requereix una solució política de diàleg i negociació i que reflecteixi l’esperit d’una societat madura, pacífica i plenament democràtica.

Vull deixar constància també que des de l’Ajuntament, a banda del que pensi cadascú de nosaltres, hem fet tot el que ha estat a la nostra mà perquè es poguessin exercir les llibertats de les persones, posant tota la infraestructura a l’abast de la ciutadania i donant tot tipus de facilitats perquè això sigui així. De la qual cosa ens en sentim orgullosos, perquè entre nosaltres tenim diferents maneres de pensar i a més a més les hem manifestades, però sempre hem buscat el punt en comú i el seguirem buscant perquè prevalgui per davant de tot la llibertat, el dret a la llibertat d’expressió i el dret a què d’una manera pacífica tothom pugui manifestar-se sigui quina sigui la seva manera de pensar. I així ho seguirem fent, ja que volem que es respecti el que pensa cadascú.

I en aquests moments de tensió que estem vivint demanem el màxim de serenor a tothom per a mantenir la concòrdia que tots i totes necessitem

Miquel Arisa Coma
Alcalde

Centelles, 5 d'octubre de 2017 

Centelles

Destaquem

© Ajuntament de Centelles · C/ Nou, 19 CENTELLES 08540 (Barcelona) Tel. 938 810 375 Fax: 938 812 094