Ajuntament de Centelles

L'ALCALDE PARLA

La cacera del senglar

Ara que ha acabat la cacera del porc senglar és el moment idoni per fer balanç de què representa en l’equilibri del medi natural la captura d’aquests animals. Si fem una gràfica dels últims 5 anys veiem que hi ha hagut més de 400 animals capturats, cosa que vol dir que si no hi hagués un grup de persones que durant tota la temporada, cada cap de setmana, es trobessin per fer la cacera d’aquests animals tindríem un problema, no solament pel medi natural sinó per nosaltres mateixos i pels animals de granges i de cases de pagès.

Cal agrair a aquesta cinquantena de caçadors de la societat Coto el Pi, formada pels municipis de Sant Martí de Centelles, Balenyà i Centelles, perquè s’organitzen, setmana rere setmana, per tal de seguir el rastre dels senglars i posar parades de caçadors a punts estratègics a fi i efecte de poder-los caçar quan els gossos els acaben traient dels seus hàbitats.

Els termes on fan més activitat són els de Bertí i el Fabregar que tenen zona descendent boscosa amb molt bardissam que es converteixen en uns llocs molt propicis per a aquest tipus d’animals; allí pareixen, es desenvolupen i es mouen d’un indret a l’altre amb molta facilitat entremig del sota bosc.

Cal tenir en compte que un cop caçats els animals els han de transportar a un lloc adequat, que l’Ajuntament els vam cedir, i allà tenen la feina de soflimar, d’obrir, netejar i desfer els animals i fer passar el servei veterinari per comprovar que la carn estigui en condicions per al consum humà i llavors, i una vegada fet tot això, repartir-los entre els caçadors i les amistats.

Enguany estem parlant de 110 porcs i de més de 700 quilos de carn; això vol dir moltíssima feina i dedicació i, per tant, és d’agrair. La ciutadana hauríem de tenir en compte la tasca abnegada que fa pel medi natural aquest conjunt d’homes i, tot i que també és una afició, té una utilitat per la societat molt valuosa. Si no fos per ells s’haurien de buscar altres persones que ho fessin. Aquesta és una de les moltes tasques, entre d’altres, que persones sense cap interès fan un servei per a la resta de la ciutadania.

Miquel Arisa Coma
Alcalde de Centelles

Centelles, abril 2012 

Centelles

Destaquem

© Ajuntament de Centelles · C/ Nou, 19 CENTELLES 08540 (Barcelona) Tel. 938 810 375 Fax: 938 812 094