Ajuntament de Centelles

L'ALCALDE PARLA

Intervenció integral al nucli antic de Centelles

Aquest 23 de juliol hem tingut l’alegria d’assabentar-nos que Centelles ha aconseguit la Llei de barris amb el Projecte d’Intervenció Integral, que representarà la consolidació -conjuntament amb l’actuació que es portarà a terme a la zona del Vapor- del nucli antic i el desenvolupament d’actuacions a l’àrea que anomenem fora muralles. La inversió que suposarà el desplegament d’aquest projecte, que es portarà a terme en els propers cinc anys, serà d’uns sis milions d’euros.

Hem apostat d’una forma clara i decidida per arranjar el centre del municipi i augmentar la qualitat de vida dels centellencs i centellenques generant ocupació, quan les circumstàncies internacionals i de país ho permetin, serveis de qualitat i millorant la mobilitat. Ara, amb aquest Projecte d’Intervenció Integral, volem continuar millorant la connexió del nucli antic amb la resta del municipi i augmentar l’activitat econòmica i social tot consolidant les polítiques socials que fomentin la cohesió i les relacions intergeneracionals. També ens hem d’adaptar a les oportunitats que ens dóna el segle XXI, on l’espai públic i les noves tecnologies passen a tenir molta importància a l’hora de millorar la comunicació, al mateix temps que els reptes de la formació contínua passen a ser una necessitat constant. En el projecte que hem presentat es potencia el treball transversal, els programes comunitaris i es busca consolidar el nucli antic del municipi com un espai de relacions socials i econòmiques que posa en valor els diferents elements que hi ha.

Volem recuperar els elements del passat medieval, industrial i del medi natural que han caracteritzat la nostra identitat com a municipi, per ubicar-hi serveis que beneficiïn a tota la població. En aquest sentit volem recuperar i potenciar un dels edificis més emblemàtics del municipi, el Palau dels Comtes, que és una demanda històrica de la població. Cal rehabilitar aquest espai, a través de la inversió privada i pública, per consolidar la plaça Major com a punt de trobada i d’accés al centre comercial i als principals serveis administratius de la vila. També cal rehabilitar els edificis plurifamiliars que es troben en mal estat o que presenten dificultats d’accessibilitat per millorar l’atractivitat del barri i la qualitat de vida dels seus habitants. Les zones verdes del nucli antic, actualment insuficients, es veuran ampliades amb la reurbanització del torrent de la Cira i així dotar la vila d’una zona de lleure i de passeig amable. Aquesta intervenció anirà acompanyada de diverses actuacions urbanístiques per millorar la connectivitat del barri amb la resta del municipi.

Per altra banda s’han de dur a terme actuacions que contribueixin a millorar la cohesió social i el nivell de vida dels habitants del nucli antic i, per extensió, de tots els habitants de Centelles. En aquesta línia s’incorporen al Projecte d’Intervenció Integral diverses actuacions encaminades a facilitar la mobilitat de la gent gran, a promoure les relacions entre les diferents generacions que conviuen al nucli antic i a dinamitzar el teixit comercial, entre d’altres.

Moltes han estat fins ara les intervencions que, de mica en mica, han anat donant forma a Centelles. Ara només ens cal reblar el clau i portar a terme el projecte que ens han concedit a la Llei de Barris per a poder viure i conviure d’acord amb les necessitats i les exigències de convivència que ens hem marcat per aquest segle XXI.

Miquel Arisa Coma
Alcalde de Centelles

Centelles, agost de 2009 

Centelles

Destaquem

© Ajuntament de Centelles · C/ Nou, 19 CENTELLES 08540 (Barcelona) Tel. 938 810 375 Fax: 938 812 094