Ajuntament de Centelles

L'ALCALDE PARLA

Centelles és màgia

Amb aquest eslògan hem volgut resumir tot un conjunt d’actuacions de promoció del municipi per tal de donar valor afegit al conjunt d’activitats que fem al llarg de tot l’any. Pretenem fer una promoció molt més personalitzada de la Festa del Pi i del Cau de Bruixes i donar-hi un caire més rellevant pel que fa als àmbits del comerç i de la restauració.

Però també vol dir creació de nous productes identificats amb Centelles com poden ser la botifarra d’ous i la secallona amb tòfona Melanospurum –tòfona negra-. Aquestes elaboracions han sortit d’un treball d’un any de recerca científica que ha fet la Universitat de Vic, conjuntament amb els xarcuters i l’Ajuntament, per tal de trobar la fórmula adequada per als embotits i el resultat final ha estat uns productes de molta qualitat i que l’empresa de Centelles, Embotits Gely, ja comercialitza.

Històricament a Centelles la tòfona i tot el que l’envolta ha tingut i té molta importància i és per això que volem continuar aquesta iniciativa per tal d’anar-ne conformant la recerca i buscar altres productes per donar-los valor afegit. No podem oblidar, però, que a la nostra població hi ha altres artesans del sector de l’alimentació que elaboren variants dels preparats amb tòfona, com poden ser el formatge, la xocolata, els pastissos i algunes receptes gastronòmiques.

Tota aquesta promoció l’hem concentrada a la Fira de la tòfona que, any rera any, volem anar innovant amb la presentació de nous productes, ja que l’objectiu que tenim amb aquesta iniciativa és la promoció turística i econòmica del municipi.

Per tirar endavant aquestes iniciatives hem seguit altres experiències, sobretot de França i d’Itàlia i les hem traslladades aquí, perquè creiem que amb aquestes i d’altres actuacions i amb la concurrència de tothom podrem sortir de la situació econòmica de crisi que patim.

Centelles és un poble viu i que treballa; i la prova és una altra idea dins d’un àmbit diferent que ha tingut una molt notable acceptació, emmarcada dintre les activitats del lleure. És la via ferrada de les Baumes Corcades que ha estat el pal de paller del Centre Excursionista de Centelles del qual, fa poc, en celebràvem la reconstitució. Josep Maria Parareda i Maria Rosa Aregall n’han estat els creadors i són també els que tenen la voluntat de mantenir-la. Aquesta és una instal·lació coneguda i reconeguda no solament per tot Catalunya, sinó per la resta d’Espanya i d’Europa. Totes aquelles persones que estan involucrades en el món de l’excursionisme i de l’aventura la coneixen com una gran instal·lació i han vingut més d’un cop a fer-la.

Aquestes són unes de les iniciatives que formen part del conjunt de les que fem per promoure accions al municipi i buscar-li el valor afegit, tant econòmic com social i per això podem dir que gràcies a l’esforç de molts centellencs i centellenques, cadascú en el seu àmbit, fem de Centelles un poble màgic.

Miquel Arisa Coma
Alcalde de Centelles

Centelles, desembre de 2009 

Centelles

Destaquem

© Ajuntament de Centelles · C/ Nou, 19 CENTELLES 08540 (Barcelona) Tel. 938 810 375 Fax: 938 812 094