Ajuntament de Centelles

L'ALCALDE PARLA

La meva ruta per la Costa

Una de les rutes realment maques que podem fer a Centelles si ens agrada caminar és pujar pel camí que va de can Manel cap al Morro de Porc. És un camí d’una certa dificultat, però si es fa tranquil·lament es pot gaudir des de diferents altituds, de la vista de Centelles, del pla de la Calma, del Montseny, del pla de la Garga i fins i tot dels Pirineus i del Collsacabra essent tot junt un espectacle molt agradable per a tots els sentits.

En aquest moment la ruta està molt ben senyalitzada i agençada cosa que permet a través de petites escales i de baranes que un camí de certa dificultat es pugui fer còmodament i amb menys perill.

Un cop s’arriba a dalt, sota el Morro de Porc, s’entra a la petita vall, plena de camps i envoltada de matolls, del corral de la Rovira i es puja al turó de les Onze hores i a partir d’aquí ja s’enfila, arran de cinglera, en direcció a Riucerdà. El camí -molt ben senyalitzat ja que és un tram del sender de la Costa i el Cerdà que està penjat a la pàgina web- passa per sota el pic de la Costa, que amb 1006 metres és el més alt del terme. Després ja es comença a baixar per un pas bastant difícil i un cop a Riucerdà es baixa passant per la Tosquera, per les escales del Puig fins al Puig Vell i després al Cogul i al Giol. A l’arribar al dipòsit d’aigua s’agafa el corriol de mà dreta fins a l’Estrada i altre cop a can Manel.

Aquesta ruta es pot fer en unes dues hores i té la particularitat que podem observar la nostra població des de diverses altures i podem veure la seva singularitat a vista d’ocell. Tenir la muntanya tan a prop fa que Centelles sigui un municipi urbà amb fort arrelament rural, cosa que permet fruir fàcilment de la natura i tornar ràpidament a l’entorn urbá.

Si parlo d’aquest recorregut és perquè molts dissabtes o diumenges de l’any m’agrada fer-lo i així gaudir del pas de les estacions ja que és molt diferent fer-la a l’estiu amb la calor i amb l’olor de les resines, que a la tardor amb tots els matisos de colors que ens dóna la muntanya o l’hivern quan tota la vegetació està profundament adormida o, com ara, a la primavera quan els arbres i els arbustos tornen a rebrotar amb tota la ufana. També les olors i els sons són diferents si la fas a primera hora del matí quan surt el sol o a qualsevol altra hora del dia.

Us la recomano! 

Miquel Arisa Coma
Alcalde de Centelles

Centelles, febrer 2014 

Centelles

Destaquem

© Ajuntament de Centelles · C/ Nou, 19 CENTELLES 08540 (Barcelona) Tel. 938 810 375 Fax: 938 812 094