Ajuntament de Centelles

L'ALCALDE PARLA

L'educació

L’educació per nosaltres és una prioritat d’ençà que tinc la sort d’estar com a màxima autoritat del municipi. El 1996 ja vam iniciar l’escola d’adults amb tot un seguit d’educadors i educadores que desinteressadament feien classes a persones que tenien pocs coneixements -o fins i tot analfabetes- o a d’altres que es volien treure el graduat escolar.

Aquesta escola s’ha anat consolidant fins el punt que enguany ja ens han concedit el reconeixement per poder realitzar el curs de Graduat en Educació Secundària Obligatòria, GESO, cosa que vol dir que podem fer i impartir classes, examinar de forma oficial i també fer cursos per preparar per a la prova d’accés a alumnes que vulguin fer cicles formatius de grau mitjà.

Durant aquests 15 anys hi ha hagut un salt qualitatiu d’organització de feina i de preparació per consolidar l’escola d’adults amb personal que dóna garantia a l’escola. A més amb la remodelació del centre que vàrem inaugurar a principis d’aquest mandat, al carrer Jesús, 25, tenim un espai adequat i ampli per impartir no només aquests cursos sinó d’altres d’ensenyaments no reglats com pintura, ceràmica, informàtica...

No cal dir que també ha estat del nostre interès l’escola bressol i per això vam ampliar i adequar a la nova normativa el Niu d’infants i després vam construir la nova escola, el Petit Pi, per tal de donar cobertura al 100 % de la mainada de 0 a 3 anys que pares i mares creguin convenient que hi assisteixin.

Aquest centre ara s’ha completat amb una aula del Centre de Desenvolupament i Atenció Precoç, CDIAP Tris Tras, de l’Associació Sant Tomàs, dedicada a l’atenció d’infants de 0 a 6 anys que presenten algun trastorn en el seu desenvolupament o que tenen el risc de patir-lo, per tal que no s’hagin de desplaçar a altres indrets com Vic o Manlleu per fer-ne el seguiment i els cursos de formació.

L’any 1998 amb la nova biblioteca es va fer un pas important, no solament per donar servei als centres educatius, sinó a la resta de la població, amb préstec de llibres i des de fa uns anys amb Internet i Wi-fi.

Cal dir també el treball que hem desenvolupat per millorar tant l’escola concertada com l’escola pública. Ara les necessitats demogràfiques ens diuen que hem de construir una nova escola d’ensenyament primari i ja hem començat a treballar per ubicar-la al carrer dels Hostalets, al costat de l’escola bressol, per tal de repartir-les en la trama urbana, ja que si en tenim una a la part de dalt del municipi l’altra està bé que estigui al mig.

Aquest centre l’ubicarem el curs 2011-2012 en cargoles en un lloc provisional al costat d’on es construirà, una vegada consolidada l’escola, en un període de 4 anys, el centre definitiu.

Actualment per construir una escola fa falta un terreny de 6000 m2. Perquè en tingueu una idea l’escola antiga en té 1992, per la qual cosa aquest espai totalment reformat no permet fer-hi res més que el que hi ha.

La nova escola començarà amb un cicle de P-3 P-4 i P-5 que són els cursos que s’han hagut de desdoblar a l’escola Ildefons Cerdà i a partir d’aquí ja començarà a funcionar la nova escola com un centre educatiu més i s’anirà consolidant amb els cursos que vagin pujant.

Un dels altres projectes importants que hem tirat endavant és un cicle formatiu de grau mitja de Conducció d’activitats esportives en el medi natural. Aquest cicle, que s’iniciarà el curs 2011-2012 a l’Institut Pere Barnils, forma part del desplegament dels nous títols provisionals de la LOGSE el projecte el va elaborar el nostre equip de govern i el Departament d’Educació de la Generalitat l’ha acceptat. És un cicle que s’ha desenvolupat conjuntament amb el sector empresarial de la zona: cases de colònies, de turisme rural, centres d’hípica i també al voltant dels esports de lleure com la via ferrada, els circuits de BTT i els petits i grans recorreguts que tenen necessitat de persones amb aquest tipus de formació. Tot això forma part d’un únic objectiu que és el de consolidar el projecte educatiu al municipi amb la participació de sectors empresarials, culturals, educatius... arrelats en el nostre territori, com no pot ser d’una altra manera.

Miquel Arisa Coma
Alcalde de Centelles

Centelles, juliol de 2010 

Centelles

Destaquem

© Ajuntament de Centelles · C/ Nou, 19 CENTELLES 08540 (Barcelona) Tel. 938 810 375 Fax: 938 812 094