Ajuntament de Centelles

L'ALCALDE PARLA

Un poble per viure i conviure

Una societat mostra la seva vivesa quan és capaç d’organitzar-se per fer tot tipus d’activitats ja sigui a través d’entitats ja constituïdes i que tenen el seu objectiu fundacional molt concret, siguin esportives, culturals, lúdiques o socials, com a través de l’organització d’accions per un fet puntual, concret, d’una forma anual o esporàdica.

Aquest tipus d’activitats tenen molta importància en una societat com la nostra. La capacitat de trobar-se un grup de persones per organitzar i preparar tota la intendència  per fer anualment, sobretot a l’estiu, un sopar de carrer amb el valor afegit que és una manera en què els veïns es trobin entorn d’una taula per compartir un àpat i discutir i parlar de qualsevol tema i això és el que dóna sentit i vida a la convivència de les persones en el seu entorn més proper que és el veïnat. D’aquest sopars, a Centelles, se’n celebren molts, alguns fa més de 30 anys que es vénen fent i això demostra la seva vigència, però també la necessitat de compartir vivències d’aquests tipus.

També hi ha altres trobades que tenen el seu significat, com poden ser quedar un grup de veïns per anar a caminar i puntualment, dia a dia, fan el seu recorregut urbà pel municipi o s’arriben a altres indrets com per exemple l’Ajuda. Aquesta és una manera de fer activitat, però també de relacionar-se i compartir una afició i així podem veure grups de persones que es troben per anar a córrer, en bicicleta, en moto o en quads i fer recorreguts per diferents indrets de Centelles per compartir l’esforç de fer una activitat física, però també per la necessitat de relacionar-se.

Així, també trobem moltes activitats diverses, com per exemple l’organització de la celebració dels 50 anys on es troben els coetanis de l’efemèride d’haver complert mig segle i a partir d’aquí moltes vegades en surt la necessitat d’anar-se trobant anualment o cada 5 o 10 anys amb l’excusa de seguir-ho celebrant.

Aquesta és una de les grans riqueses que té un municipi que no és ni gran ni petit, però encara ens permet que molta de la gent que hi vivim ens coneguem i ens tinguem la confiança per celebrar junts aquests tipus d’activitats.

Això vol dir que som un municipi viu que a més de totes les activitats organitzades per les entitats que desenvolupen la seva tasca d’una manera continuada durant tot l’any tenim amb aquestes altres activitats l’objectiu comú de gaudir de la natura, de la companyia i de la conversa perquè som una societat civilitzada que vol viure i conviure amb harmonia, tant amb el seu entorn com amb totes les persones.

Miquel Arisa Coma
Alcalde de Centelles

Centelles, juliol 2013 

Centelles

Destaquem

© Ajuntament de Centelles · C/ Nou, 19 CENTELLES 08540 (Barcelona) Tel. 938 810 375 Fax: 938 812 094