Ajuntament de Centelles

L'ALCALDE PARLA

Pros i contres del futbol

Enguany el Barça ha realitzat una fita històrica esportiva ja que ha aconseguit ser campió de totes les competicions que participava guanyant la copa, la lliga, i la xampions

Ha estat un èxit que cal reconèixer i més si tenim en compte que ho ha fet un equip de futbol en el qual la majoria dels seus jugadors formaven part del club des de petits.

S’ha demostrat una vegada més que el Barça, és molt més que un club, és l’expressió viva del sentiment catalanista de la nostra societat, i amb els seus èxits la ciutadania surt al carrer a celebrar-ho, siguin o no siguin aficionats al futbol en concret.

Aquest fet que cal considerar molt positiu perquè es una manera d’expressar, amb un símbol, la nostra manera de ser té petits elements negatius ja que a darrera de les grans masses de persones que surten al carrer per celebrar les victòries s’hi amaguen uns reduïts grups de persones que la seva manera de fer les celebracions és bevent i fumant fins arribar a extasiar-se i destrossar tot el mobiliari urbà que se’ls hi posa per davant. Això no solament passa a les grans concentracions a Barcelona sinó a cada un dels racons de Catalunya i el nostre municipi no és cap excepció fet que ens entristeix i per això reclamen de la ciutadania la responsabilitat cívica de fer celebracions però amb respecte evidentment a les persones però també al nostre entorn.

Arran de tot el moviment que comporten els esports d’èlit i a tom del que veníem parlant fins ara aquesta vegada el barça ha aconseguit aquests grans èxits amb un equip de figures que la majoria han pujat a la casa i amb algunes d’altres que han estat contractades per reforçar l’equip.

Ara un cop s’han acabat totes les competicions, els equips comencen a plantejar-se la pròxima temporada i s’ha començat una guerra de fitxatges que posa la pell de gallina a qualsevol persona amb un xic de seny. Crec sincerament que no és acceptable en un moment de crisi com el que vivim es facin fitxatges, d’un sol club, per valor de 159 milions d’euros per dues persones i que un sol pugi més de 90 milions d’euros perquè la meva pregunta és com es pot permetre en una societat que les empreses tenen dificultats per trobar crèdits per seguir treballant es puguin trobar operacions creditives per avalar aquest tipus de fitxatges quina justificació i quina explicació té aquest fet.

Cal que la societat reflexionem i donem valor a les coses que en tenen que en definitiva són l‘esforç al treball, a la cultura, a l’esport, a la convivència i el rebuig a tot allò que té olor a nou ric, a despilfarro i a que tot és possible.

Però no tot ha de ser possible hi ha coses com aquesta que una societat moderna com la nostra hauria de ser capaç de rebutjar perquè no pot ser que persones amb greus mancances s’emmirallin en uns ídols esportistes que llencen els diners sense cap mirament i representin el malbaratament sense cap pal·liatiu i això no vol dir que una societat perquè tiri endavant no hagi de ser competitiva i no s’hagi de premiar el millor però tot ha de tenir una mesura.

Miquel Arisa Coma
Alcalde de Centelles

Centelles, juny de 2009 

Centelles

Destaquem

© Ajuntament de Centelles · C/ Nou, 19 CENTELLES 08540 (Barcelona) Tel. 938 810 375 Fax: 938 812 094