Ajuntament de Centelles

L'ALCALDE PARLA

La rehabilitació d’un edifici emblemàtic

El palau dels comtes és un dels edificis més emblemàtics del nucli antic que dóna vistositat a la plaça Major. En aquest moment la seva situació és d’una deixadesa important i cal plantejar-se una reforma amb profunditat per tal de mantenir el seu signe d’identitat 

És per això que es planteja una reforma integral de l’immoble que passaria per refer les façanes, tant interiors com exteriors i reconstruir de nou tota la part interna.

Des de la seva construcció aquest edifici ha tingut tot tipus d’utilitats i s’ha anat adaptant a les circumstàncies socials, econòmiques i polítiques del moment fins que a partir dels anys 90 s’ha buidat, tant d’habitatges com d’utilitats i ara solament queden oberts dos espais en els quals hi ha una entitat bancària i una cafeteria.

Ara és el moment de replantejar-se un nou enfocament d’aquest espai de 2.700 m2 edificats i que passaria per refer-ne totes les plantes i donar-los un ús econòmic privat a través de despatxos professionals, mantenir la planta baixa de la façana principal per a espais comercials i el sector de darrera com a sala per conferències, xerrades i trobades d’ús públic que tot plegat donaria a l’edifici i a la vegada a la plaça una vitalitat que ara per ara no té.

Rehabilitant aquest edifici no només li donem vida sinó que també ho fem al conjunt del nucli antic, ja que l’activitat econòmica comporta moviment de persones i la necessitat de altres serveis, comerç i restauració que hi ha a l’entorn.

Un edifici té vida si té activitat i si aquesta activitat genera riquesa; i per generar riquesa cal pensar en un espai on hi hagi activitats econòmiques a l’entorn dels serveis de les noves tecnologies de la promoció econòmica o sigui activitats que donin serveis a altres empreses, però que també generin riquesa per si soles.

Estem en un nucli poblacional de 7300 habitants molt ben comunicat per xarxa de carreteres i ferrocarril, i amb tot tipus de serveis: mèdics, educatius, culturals, socials, comercials; a tocar la natura, a 10 minuts de qualsevol espai natural i amb un entorn on hi ha habitatges d’alta qualitat al mig dels espais verds. Tot això conforme una qualitat de vida que ha de servir com a pol d’atracció per fomentar totes aquestes activitats de la nova economia que és el món de la informació i de la gestió telemàtica.

És per aquest motiu que és important el projecte local de la connexió que hi ha a través de la fibra òptica a tots els serveis telemàtics d’una manera ràpida amb tot el món, ja que dóna molta més possibilitats a l’espai i ofereix un atractiu econòmic immillorable.

És en aquest sentit que es planteja aquesta reforma. Una reforma d’un cost econòmic important, però que tal com es proposa ha de ser la solució per a la reutilització d’aquest immoble, amb la possibilitat de donar-li vida pròpia i que sigui un punt de referència econòmica de la perifèria.

Miquel Arisa Coma
Alcalde de Centelles

Centelles, juny 2013 

Centelles

Destaquem

© Ajuntament de Centelles · C/ Nou, 19 CENTELLES 08540 (Barcelona) Tel. 938 810 375 Fax: 938 812 094