Ajuntament de Centelles

L'ALCALDE PARLA

Continuarem treballant

El 22 de maig es van celebrar les novenes eleccions municipals, després d’un llarg periple històric no democràtic, i el resultat de les quals va ser que majoritàriament el municipi va donar confiança novament a la llista que encapçalava.

És per mi un honor haver guanyat cinc eleccions consecutives i ser alcalde des del 17 de juny de 1995. Aquesta satisfacció ve complementada perquè sóc l’alcalde de Centelles que ha estat més anys al càrrec en tota la història, però principalment pel desenvolupament i el canvi que ha sofert el nostre municipi en aquests anys.

Hi ha hagut un creixement ordenat però constant. S’han urbanitzat la majoria de carrers i de places del municipi i hem millorat qualitativament tots els serveis: infraestructures, xarxa d’aigua, d’electricitat, la instal·lació del gas, el clavegueram, l’ampliació de la depuradora d’aigües residuals; en definitiva Centelles té un alt nivell de serveis bàsics i d’una gran qualitat.

En l’àmbit de serveis i equipaments no cal dir que el tanatori, l’edifici nou de l’Ajuntament, la sala gran del Casal Francesc Macià, l’ampliació i els nous edifici de la llar d’infants i de l’escola pública, l’arranjament de les escoles, la construcció de la piscina coberta o la millora del camp de futbol, entre altres instal·lacions, penso que ens posen en un bon nivell d’equipaments educatius i de lleure, cosa que ens permet a la majoria de centellencs i centellenques fer qualsevol esport i activitat pública a la població. En l’àmbit sanitari, el CAP, amb el seu sistema d’atenció mèdica, l’arranjament i posada el dia de la Residència Sant Gabriel amb la residència assistida i de dia.

En el sector educatiu i cultural la Casa de Cultura permet donar tot tipus de ensenyaments reglats i no reglats, l’Escola de Música, la biblioteca, el Centre d’art el Marçó vell, en definitiva s’hi ofereixen un ampli ventall de serveis que s’han materialitzat en aquest últims 15 anys.

En l’àmbit urbanístic, el desenvolupament del Pla general, l’obertura de passos al centre, l’aparcament i la retirada de vehicles del nucli urbà i de la plaça ho converteixen en una zona ordenada i que dóna prioritat als vianants.

Però si tot això és important, no ho és menys la creació d’indústries, el suport al comerç, en definitiva la posada al dia d’un municipi que ha tornat a prendre el pols al seu passat per entrar a un segle XXI amb serveis i amb atenció a les persones. És precisament el que ens enorgulleix, el fet que hàgim estat tot aquest temps al costat de les persones a través dels departaments municipals de Benestar social, de Promoció econòmica, des de les persones emprenedores fins les que necessiten que els ajudin perquè passen un moment difícil. Però també amb la creació de festes i mercats que donen vida i reconeixement al municipi.

Tota aquesta capacitat de treball ha estat gràcies a un munt de persones que m’han fet costat durant tot aquest temps i que gràcies a elles hem portat endavant tot aquest projecte de treballar per al municipi i ara encetem quatre anys més que no estaran absents de dificultats, especialment econòmiques, però ho fem amb ganes, il·lusió i dedicació, i tornarem a fer un poble per viure i conviure.

Miquel Arisa Coma
Alcalde de Centelles

Centelles, maig 2011 

Centelles

Destaquem

© Ajuntament de Centelles · C/ Nou, 19 CENTELLES 08540 (Barcelona) Tel. 938 810 375 Fax: 938 812 094