Ajuntament de Centelles

L'ALCALDE PARLA

Centelles necessita un aeroport?

Aquesta és la pregunta que, segurament, molts centellencs i centellenques us heu plantejat al llarg d’aquests últims dies arran de la publicació d’una notícia que explicava que Centelles s’oferia per acollir l’aeroport empresarial vinculat al Prat. No obstant, la resposta, que en un primer moment pot semblar fàcil i senzilla perquè, és cert que per la tipologia del municipi i de l’entorn no necessitem una infrastructura d’aquestes característiques, requereix una segona reflexió amb la qual, crec, que també podem estar-hi tots d’acord i és l’aval de la feina realitzada des de l’Alcaldia i amb la col·laboració dels diferents equips que, al llarg dels últims dotze anys, hem treballat i treballarem en benefici del municipi a través de la capacitat que hem tingut i tenim per liderar projectes i reptes que han fet que actualment a la població tinguem una diversitat econòmica important i positiva per al municipi.

Tanmateix, aquesta capacitat de posicionar Centelles a Osona i a Catalunya és fruit d’un treball seriós i rigorós i de la capacitat d’afrontar i de desenvolupar diverses iniciatives que han acabat revertint positivament al poble. Hem impulsat i promogut els polígons industrials i hem estat capaços de crear nous serveis i de coordinar-ne la gestió i el creixement perquè siguin útils i de qualitat com la fundació que gestiona l’escola d’adults o el servei de Promoció Econòmica i Ocupació que està format per 13 municipis.

No obstant això, necessitem continuar avançant i per aquest motiu és un valor afegit per al municipi la diversitat industrial i econòmica que hi ha actualment. Tanmateix, des de l’Ajuntament, conscients de la internacionalització econòmica actual, incentivem i donem suport a les empreses perquè desenvolupin polítiques d’innovació, de desenvolupament i de recerca que els permeti continuar l’activitat productiva amb la incorporació de valor afegit en el seu procés productiu i, en conseqüència, puguin continuar competint amb un producte de qualitat, mantenir la seva activitat industrial i, en definitiva, continuar oferint ocupació a la població del nostre territori.

Per tant, tenint en compte la manera de treballar de l’Ajuntament que presideixo, no ha de sorprendre que el municipi estigui impulsant un aeroport a l’estil del de Sabadell. En el ben entès que el poble no té un espai en el terme municipal per complir els requisits que requereix aquesta infrastructura i en conseqüència s’haurà d’ubicar en un municipi de l’Alt Congost. El que sí té Centelles és la capacitat de liderar aquest projecte de comarca i de país que ha de revertir en positiu en el municipi i en el territori perquè, paral·lelament a les necessitats pròpies d’un aeroport, es necessita complementar-se d’altres serveis com una escola de vol, una escola de mecànics i tallers adequats per al manteniment dels avions que, no només generen ocupació, sinó que són un element important per contribuir a continuar diversificant la nostra activitat industrial i generar valor afegit al poble.

En definitiva, des del meu punt de vista, Centelles ha demostrat que té la capacitat per liderar projectes comarcals com el que aquí se’ns proposa, ja que sempre hem tingut en compte la necessitat de continuar avançant i de proposar nous reptes que reverteixin en positiu a la població. I ara, amb el context actual que vivim, hem de vetllar i defensar la preservació de l’entorn al mateix temps que hem d’analitzar la viabilitat de reptes ambiciosos com el que ara se’ns presenta.

Miquel Arisa Coma
Alcalde de Centelles

Centelles, maig de 2008 

Centelles

Destaquem

© Ajuntament de Centelles · C/ Nou, 19 CENTELLES 08540 (Barcelona) Tel. 938 810 375 Fax: 938 812 094