Ajuntament de Centelles

L'ALCALDE PARLA

25è aniversari de l’Associació de la Gent Gran

Enguany celebrem el 25è aniversari de la creació de l’Associació de la Gent Gran, una entitat privada que la mateixa gent gran van decidir posar en funcionament per tal de trobar-se i exercir tot tipus d’activitats.

La primera presidenta va ser Pietat Espuña i Plana, persona que ja estava molt vinculada a les activitats del municipi que juntament amb el seu marit i altres persones ja portava l’Agrupació sardanista de Centelles. Era un grup de persones que ja tenien una vinculació cultural i de lleure en el municipi i que cadascuna des de la seva branca ja feia activitats pels demés en el sí de la nostra comunitat.

Vint-i-cinc anys és un temps curt però llarg a la vegada, per tant ens permet analitzar les coses que han anat desenvolupant com a entitat i et dones compte que han passat sis nous presidents, que han organitzat moltes activitats com els cursos de macramé, de patchwork, de pintura, el taller de memòria, facilitar ordinadors per a accedir a internet... així com les sortides mensuals per a visitar diversos indrets del país i passar un dia de cultura i lleure en comunitat; i l’edició mensual del butlletí, del qual n’editen més de 270 exemplars. També han anat sorgint altres idees i que han anat plasmant en el dia a dia, com pot ser la coral Veus de Tardor, la celebració de les persones que fan 80 anys, els matrimonis que celebren el cinquantè aniversari de casament...

Tot un conjunt d’activitats que demostren la vitalitat que ha tingut i té aquesta entitat i que amb els seus peròs i contres, com tota activitat humana, ha anat creant un pòsit cultural que es reflecteix en totes aquestes activitats que he anat esmentant i que signifiquen que hi ha una voluntat manifesta de persones que es volen trobar per a fer allò que els agrada, siguin uns treballs manuals, sigui educar la veu per tal de poder cantar en una coral...

L’Associació sempre ha buscat i ha obtingut la col·laboració de l’Ajuntament, que els cedeix un local i a més participa en moltes de les activitats que desenvolupen. És per això que volia posar de manifest el meu agraïment a totes aquelles persones que han deixat de fer coses individualment per a dedicar-se a fer-ne per a les altres i a més dediquen una part de la seva vida a fer que aquesta entitat funcioni, que vagi tenint noves idees i puguin fer més activitats. I és important que en una societat com la centellenca, una societat treballadora on tan els homes com les dones en el dia a dia han anat treballant en els seus oficis i les seves feines, quan ha arribat l’hora de la vellesa, que és un just premi per tota la feina que han fet per a millorar una comunitat i un espai de convivència, és molt d’agrair que dediquin una part de la merescuda jubilació a organitzar totes aquestes activitats perquè cada vegada siguin més elaborades i més pensades, tant per la persona que les ensenya com per a la persona que les desenvolupa.

I, com podem veure, des del 1993 al 2017 han passat totes aquestes coses, hi ha hagut tot un canvi generacional, hi ha hagut un seguit de maneres de pensar que han evolucionat en el sí d’una societat democràtica que ha fet que gràcies a ella tothom es pugui expressar lliurement segons les seves creences i els seus idearis. És per això que vull agrair-los l’esforç que estan fent, del munt de persones que han passat per l’entitat i els encoratjo perquè continuïn treballant per a poder celebrar el proper cinquantanari.

Miquel Arisa Coma
Alcalde

Centelles, març de 2017 

Centelles

Destaquem

© Ajuntament de Centelles · C/ Nou, 19 CENTELLES 08540 (Barcelona) Tel. 938 810 375 Fax: 938 812 094