Ajuntament de Centelles

L'ALCALDE PARLA

Primer aniversari de la piscina coberta

El proposat mes de setembre vàrem celebrar el primer aniversari de la piscina coberta cosa que ha significat un canvi qualitatiu per a totes aquelles persones que utilitzen aquesta instal·lació, ja sigui per salut, per lleure o per competició.

Ha estat un equipament molt ben acceptat per la ciutadania ja que des del primer moment hem cobert amb escreix la perspectiva d’usuaris i d’usuàries que l’utilitzen; actualment hi ha: 1480 abonaments dels quals 856 són de Centelles, 192 dels Hostalets, 177 de Tona, 102 d’Aiguafreda, 75 de Seva, 41 de Sant Martí i la resta de Sant Miquel de Balenyà, Taradell, Vic, el Figaró... Si ho mirem per sexes hi ha 839 dones i 641 homes i per edats hi ha 220 infants, 1204 adults i 56 persones grans. La mitjana d’ús setmanal és: piscina 932, fitness 830 i activitats dirigides 348.

Com podem comprovar aquesta és una instal·lació molt utilitzada, però no saturada; i amb molta activitat però que es pot fer tranquil·lament i sense aglomeracions. Per tant podem dir que està al servei de les persones i per millorar la qualitat de les activitats que s’hi fan ja que òbviament les instal·lacions són amplies i ens permeten gaudir d’un espai molt ben dotat.

La fita més important que vam cercar a l’hora de fer aquesta inversió va ser que tingués un mínim cost per al municipi i que s’autofinancés. Això en aquest moment encara no és així, però en un termini de un parell d’anys, si continuem amb aquest ritme, podrem dir que serà autosuficient econòmicament.

A més de totes aquestes activitats que són pròpies de la concessió que es va fer amb la empresa IGEBCN també n’hi ha de salut que fem conjuntament amb el CAP -a través d’un conveni amb la Generalitat de Catalunya- per a persones que per les seves malalties necessiten fer un tipus d’activitat a l’aigua i, òbviament, amb el Club Natació Centelles que és un altra de les riqueses que tenim d’àmbit associatiu municipal, ja que és un dels pocs clubs de natació de la comarca d’Osona.

Tenim una instal·lació de primer nivell que es va poder realitzar gràcies a les aportacions de la Generalitat i la Diputació de Barcelona i de l’empresa concessionària que dóna un excel·lent servei a les persones de Centelles i rodalies i, a més, dóna feina a 21 persones i, per tant, hem creat una activitat econòmica més per al municipi i que amb una gestió eficient com la que fem té un mínim cost per a les arques municipals.

Aquest any de funcionament, que és d’una enorme complexitat tècnica, ens ha permès posar-la a punt, ja que cada instal·lació d’aquestes característiques és única i irrepetible. La utilització de l’aigua i l’escalfament, juntament amb les característiques meteorològiques de la zona, s’ha de anar regulant per tenir la màxima rendibilitat. El fet que hagi estat dissenyada i realitzada pels equips tècnics municipals ha estat molt beneficiós ja que en tot moment es pot fer el seguiment i reparar els petits defectes que poden sorgir i això és bo per a l’edifici i per a les instal·lacions.

Podem dir que tenim un bon equipament de piscina i de condicionament físic i que l’hem de gaudir i mantenir amb el màxim de cura i esforç.

Miquel Arisa Coma
Alcalde de Centelles

Centelles, octubre de 2010 

Centelles

Destaquem

© Ajuntament de Centelles · C/ Nou, 19 CENTELLES 08540 (Barcelona) Tel. 938 810 375 Fax: 938 812 094