Ajuntament de Centelles

L'ALCALDE PARLA

Un nou equipament esportiu per Centelles

Després de cinc anys de treball ja tenim la piscina coberta feta.

Ha estat un procés molt llarg i en el projecte, que ha estat viu fins el moment precís de la inauguració, hi ha intervingut institucions i un equip humà de l’Ajuntament format essencialment pel personal tècnic, la regidora i un servidor.

Partíem de l’experiència i de la llarga tradició d’un globus que cobria la piscina d’estiu d’ençà de l’octubre de 1990 amb el qual s’ha anat configurant tota una tradició de pràctica de la natació; amb el club natació, amb les persones que han fet manteniment i salut durant tot l’any i amb les escoles que han pogut impartir als seus alumnes la pràctica de la natació com una activitat més escolar.

Durant aquests anys ha canviat i ha evolucionat molt tot el concepte de l’esport i de la salut i avui és imprescindible tenir aquestes instal·lacions per a la pràctica de l’esport, el manteniment personal o per fer una activitat física per millorar la salut, ja sigui per lesions, sobrepès... Amb aquest concepte és com es va plantejar la construcció de la nova piscina: un espai en el qual s’hi poguessin desenvolupar totes les activitats relacionades amb aquests àmbits a més d’un gimnàs per a completar el manteniment físic. La instal·lació consta de dues piscines, una sauna i un bany de vapor i en una sala de fitness hi ha 15 bicicletes estàtiques per fer spinning i en a l’altra: 3 cintes de córrer, 4 bicicletes estàtiques, 2 bicicletes reclinades, 2 rems de banc mòbil, 10 màquines isotòniques per treballar les diferents parts del cos i 5 màquines de pesos lliures

Aquest treball es va iniciar amb un projecte aprovat per la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya i que s’ha pogut tirar endavant gràcies a la recerca per al seu finançament. El projecte, que s’ha fet en tres fases, s’ha acabat i al final ens queda una molt bona instal·lació i amb la inversió més important que mai s’hagi fet a Centelles en un equipament públic. El cost total d’aquesta obra és de 4.900.000 euros dels quals el 82% han finançat fonts alienes a les arques municipals.

Tenim un edifici pensat per Centelles i per tant amb la climatologia d’aquí, amb molta llum directa, però molt ben aïllat per recuperar el màxim de calor possible i així fer-lo més sostenible i amb un aparcament que permet anar-hi amb facilitat. En un espai que en un futur admet fer-hi al costat la piscina d’estiu i així concentrar totes les activitats relacionades amb l’aigua en un sol lloc i tota aquesta instal·lació gestionada per l’empresa IGE BCN, SL està al servei dels centellencs i de les centellenques i que oferim també, per la seva capacitat, als ciutadans i ciutadanes de tots els municipis de l’Alt Congost, cosa que generarà molta activitat i donarà vida al poble.

Vull agrair l’esforç de totes les persones que han participat en l’execució d’aquest projecte i, com no, a la Generalitat de Catalunya i a la Diputació de Barcelona pel seu suport econòmic i per últim a la resposta de la gent ja que en quinze dies hi ha 1217 persones abonades, cosa que duplica les previsions que teníem.

Ara només cal que utilitzem i gaudim d’aquesta instal·lació, el màxim possible, la mantinguem i en tinguem cura per fer del municipi de Centelles un poble per viure i conviure.

Miquel Arisa Coma
Alcalde de Centelles

Centelles, setembre de 2009 

Centelles

Destaquem

© Ajuntament de Centelles · C/ Nou, 19 CENTELLES 08540 (Barcelona) Tel. 938 810 375 Fax: 938 812 094