Ajuntament de Centelles

L'ALCALDE PARLA

Solidaritat i participació

En una comunitat com la nostra de més de 7000 habitants i que té una activitat constant en tots els àmbits n’hi ha un de molt concret que és el del voluntariat i si ens parem a analitzar trobem que hi ha un munt de persones que treballen voluntàriament en alguna activitat de lleure, d’esports, de cultura o de solidaritat.

Ara que hem acabat la Festa Major, si ens fixem en l’organització, podrem comprovar que sense el voluntariat seria impossible fer totes les activitats que hem desenvolupat. Hi ha persones que organitzen la baixada de carretons, d’altres els diables, les festes a la riera Blanca, les sortides dels geganters o el bici aigua, entre moltes d’altres i es troben grups de persones per fer una activitat que segur que els agrada, però que al realitzar-la fan que el conjunt de la ciutadania pugui gaudir-ne i això fa viu el municipi i enriqueix la societat.

També hi ha altres tipus d’activitats, com són les esportives, en les quals hi participen de manera desinteressada persones que resolen la intendència, els entrenaments i els partits de competició. Això, que a voltes sembla fàcil, té moltes dificultats de coordinació: vol dir tenir a punt el transport per tal de poder portar l’equip a altres poblacions, vol dir responsabilitzar-se de la mainada que tens al teu càrrec, vol dir estar en contacte amb la federació esportiva, vol dir que s’ha de tenir en compte un munt de detalls per tal de poder fer l’activitat regularment durant tota la temporada...

Passa igual en el món de la cultura al fomentar el teatre, les exposicions, la música, la poesia... També en altres activitats més puntuals: sopars de carrers, trobades per fer celebracions d’aniversaris i moltes d’altres activitats. Unes de les més lloables són les socials que setmana rere setmana o dia rere dia van desenvolupant Càritas i Mans Unides que donen un servei a les persones més febles que ho necessiten i que volen una organització, una responsabilitat i una discreció molt gran per fer-les amb el màxim de rigor i solidaritat possible.

Si mirem i analitzem totes aquestes persones, unes una o dues vegades l’any, altres un cop per setmana i d’altres dia a dia, que fan activitats de solidaritat en un grup o en més d’un com: acompanyar persones grans al metge, organitzar festes, activitats esportives o culturals fent un treball pels demés... això ens demostra la vitalitat de una societat.

Una societat quan és capaç de buscar solucions a un problema i tirar endavant vol dir que és una societat viva que dóna resposta a les seves necessitats, siguin del caire que siguin i aquest és un valor que no solament no l’hem de deixar perdre, sinó que l’hem de fomentar.

Miquel Arisa Coma
Alcalde de Centelles

Centelles, setembre de 2010 

Centelles

Destaquem

© Ajuntament de Centelles · C/ Nou, 19 CENTELLES 08540 (Barcelona) Tel. 938 810 375 Fax: 938 812 094