Ajuntament de Centelles

L'ALCALDE PARLA

La línia fèrria Barcelona - Puigcerdà

Després de molts anys de reivindicar la dobla via fins a Vic per tal de millorar el transport públic d’aquesta zona, encara estem encallats en el projecte constructiu que fa cinc anys que es va aprovar i que després de les diverses al·legacions que es varen presentar fins ara no se n’ha donat raó. Solament de tant en tant alguna institució fa declaracions per fer palesa la necessitat de tirar endavant aquesta obra, però tot queda en un seguit de bones intencions que no acaben de reeixir en res concret.

Per tot això, diversos alcaldes de la Cerdanya, el Ripollès i Osona estem treballant per anar millorant l’actual traçat i hem de destacar el canvi de catenàries i el sistema d’informació que es fa pels altaveus de les estacions. Aquestes petites millores són fruït d’una constant reivindicació dels governs locals als quatre organismes que gestionen aquesta via fèrria, la qual cosa ja posa de manifest la complexitat a l’hora de posar en marxa qualsevol millora.
 
Des de Centelles hem estat treballant per agençar el vestíbul de l’estació i millorar l’estat del bar, que ha sortit a concurs novament i esperem que es presentin persones interessades a donar un canvi d’imatge a aquest espai. També ens hem posat d’acord amb rodalies perquè la màquina que dispensa els bitllets es situï en un lloc on en cas que estigui tancada l’estació es puguin comprar i validar els bitllets des de fora. A més s’ha repintat tota l’estació i intentem conscienciar a la gent que ho mantingui net per tal de donar un aspecte molt més acurat a l’entorn.

Una de les millores importants que demanem és que en el transcurs de les obres que s’estan fent a l’estació central de la Sagrera de Barcelona s’hi instal·li un intercanviador a fi i efecte que s’hi puguin desviar trens d’aquesta línia, cosa que permetria transferir més trens i donar més periodicitat. Actualment el principal obstacle que hi ha per posar més trens és el pas per la plaça de Catalunya que està absolutament saturat ja que cada minut n’hi passa un.

Els treballs que estan fent no ens impedeixen demanar millores en la circulació i des de l’Ajuntament de Centelles hem sol·licitat que es tingui en compte la possibilitat que parin tots els trens que circulen per aquesta línia, ja que la nostra estació és un nus important de circulació. Això representaria tenir 8 trens més de baixada i 9 de pujada, tots semidirectes.

Tot això és un treball constant que fa molts anys que anem fent perquè estem plenament convençuts que el transport públic, amb ferrocarril, és el transport més útil del segle que vivim.

Miquel Arisa Coma
Alcalde de Centelles

Centelles, setembre 2013 

Centelles

Destaquem

© Ajuntament de Centelles · C/ Nou, 19 CENTELLES 08540 (Barcelona) Tel. 938 810 375 Fax: 938 812 094