Ajuntament de Centelles

L'ALCALDE PARLA

LA SOLUCIÓ ÉS EL DIÀLEG

No cal dir que estic profundament preocupat per la situació que aquests últims dies s’està vivint al nostre país. El camí que ha emprès el Govern del PP, des de la meva opinió, no porta enlloc. És un atac directe a les nostres institucions catalanes que solament ha tingut precedent en èpoques sortosament ja passades i, per tant, és un acte que rebutgem rotundament perquè atempta contra la llibertat d’expressió. Per això vull manifestar el compromís ferm per a garantir la convivència cívica als nostres municipis, la defensa de les institucions de Catalunya i la llibertat d’expressió dels ciutadans i de les ciutadanes, i que fem una crida urgent al Govern de Catalunya i al Govern de l’Estat perquè retornin a la via del diàleg i de l’acord per buscar solucions.

Com vam poder veure, ahir una gran part de la ciutadania va sortir al carrer i va manifestar que vol i ha de ser escoltada. Estem davant un problema polític que requereix solucions polítiques que solament poden venir a través del diàleg i de la negociació.

Quan majoritàriament es demana una solució política, aquesta mai es pot respondre amb jutges, ni amb fiscals, ni amb policies, ja que totes les coses es poden resoldre parlant. Tampoc calen mediacions d’enlloc, ja que nosaltres hem de tenir prou capacitat de diàleg perquè ens puguem entendre, sense la mediació de ningú.

No cal dir que la tensió insostenible que estem vivint és fruit de la manca d’acció política i de diàleg, i el que hem de demanar és més diàleg i negociació. I mai deixa de ser el millor moment per a asseure’s a parlar i per contrastar idees i projectes.

Quan posem les lleis com a trinxeres estem negant la paraula i el diàleg com a instrument de construcció del nostre futur. I crec fermament que cal fer política, aturar la via judicial i retornar a la negociació i al diàleg per avançar.

En aquests moments complexos, l’equip de govern del nostre municipi que tenim una llarga trajectòria en defensa de la democràcia i de les llibertats tant a Centelles com a la nostra comarca i a Catalunya, ja que alguns de nosaltres hem format part de l’Assemblea de Catalunya i d’altres entitats en defensa de la llibertat volem continuar treballant des de la nostra humil posició per establir ponts, que malauradament els darrers anys, i especialment aquests dies, s’han malmès.

Només demanem una cosa: diàleg. Perquè sense diàleg solament hi ha la confrontació i l’enrariment de les nostres relacions entre la ciutadania.

Miquel Arisa Coma
Alcalde

Centelles, setembre de 2017 

Centelles

Destaquem

© Ajuntament de Centelles · C/ Nou, 19 CENTELLES 08540 (Barcelona) Tel. 938 810 375 Fax: 938 812 094