Introducció | Ildefons Cerdà | Programa d'actes | Petjades per Centelles | En record | Guia Ildefons Cerdà | Enllaços | Catàleg
Petjades per Centelles
Recorregut pels espais de Centelles vinculats a Ildefons Cerdà.
     
 
El mas Cerdà
- El Cerdà. Febrer 2001. AHMCE SDF-Fons Ajuntament de Centelles/Autor: Serveis Tècnics.

- “El Cerdà de la Garga”. El món rural a Centelles (Els masos i les terres). Programa de la Festa Major d’estiu 2001. Centelles: Ajuntament de Centelles: El Portal, DL 2001, p. 94-100. PFME-2001-P94-100.pdf
     
Carretera C-17
Com a enginyer de camins, rep l’encàrrec de les carreteres de Reus a Tarragona i Mora d’Ebre, de Barcelona a Sarrià, de Sitges a Canyelles, de Girona a Banyoles i Besalú, de Mataró a Granollers, de Barcelona a Terrassa, d’Igualada a Calaf...
Al setembre de 1842 projecta la carretera de Vic a Barcelona, que passa per Centelles, encara que el projecte final en el tram de Granollers a Tona és d’Elias Aquino.
- Desdoblament de la carretera N-152, actual C-17. 14 de gener de 1989. AHMCE SDF-Fons Ajuntament de Centelles/Autor: Fotos Pujol.
 

     
 
Ferrocarril de Granollers a Sant Joan de les Abadesses
Aquest projecte es va presentar a Madrid el 9 de març de 1857 i va ser aprovat per Real Ordre el 4 de juny de 1857. No obstant, no és fins el 2 de febrer de 1862 que s’aprova la llei autoritzant al govern per atorgar la concessió del ferrocarril de Granollers a Sant Joan de les Abadesses, segons el projecte aprovat per Real Ordre de 18 de desembre de 1860. Tots els estudis posteriors i el projecte definitiu estan basats en el projecte de Cerdà. El tram de Granollers a Vic va ser inaugurat el 8 de juliol de 1875.
- Vista aèria de l’estació de tren. Anys 90. AHMCE SDF-Fons Ajuntament de Centelles/Autor: Desconegut.

     
CEIP Ildefons Cerdà
El Centre d’Educació Infantil i Primària de Centelles porta el nom d’Ildefons Cerdà.

- Vista aèria del CEIP Ildefons Cerdà. Anys 90. AHMCE SDF-Fons Ajuntament de Centelles/Autor: Desconegut.
 
     
 
Avinguda Ildefons Cerdà
El Ple de l’Ajuntament en la sessió del 28 de juny de 1967 va acordar donar el nom d’Ildefons Cerdà a la vía que va des de San Antonio hasta el final de la cuesta del Vapor, hoy conocida por Carretera de San Antonio.

- Vista de l’avinguda Ildefons Cerdà des del pont de la via abans de la seva urbanització. 01 de juny de 1981. AHMCE SDF-Fons Ajuntament de Centelles/Autor: Fotos Pujol.
     
Monument al Pla del Mestre
Monument dissenyat per l’arquitecte Josep Lluís Soler Montagut i inaugurat el 31 de desembre de 1976.

- Monument dedicat a Ildefons Cerdà al Pla del Mestre. Març de 1978. AHMCE SDF-Fons Ajuntament de Centelles/Autor: Fotos Pujol
 
Crèdits: Ajuntament de Centelles, Arxiu municipal de Centelles, Biblioteca la Cooperativa de Centelles
Reproduccions privades dels documents permeses amb finalitats personals, docents, d'estudi o recerca i no comercials, citant la font "Arxiu Municipal de Centelles", respectant la seva autoria i sense fer-ne difusió per cap mitjà. Per a quelasevol altre ús diferent als especificats cal sol·licitar autorització a l'Ajuntament de Centelles.