Ajuntament de Centelles

NOTICIA

El filòsof i educador Gregorio Luri inaugura l’espai Centelles Famílies

 


Gregorio Luri, filòsof i educador, va ser l’encarregat d’inaugurar divendres 27 d’octubre al Casal Francesc Macià les activitats del curs escolar 2017-2018 de l’espai Centelles Famílies, espai de trobada, formació i activitats organitzat per l’Ajuntament de Centelles i les AMPA’s de totes les escoles del poble.

Cristina Ciudad, regidora d’Ensenyament va destacar que “amb aquesta proposta s’aconsegueix fer activitats conjuntes amb totes les AMPA’s del poble substituint l’antiga escola de mares i pares”.

La xerrada sota el títol “Elogi de les famílies sensatament imperfectes” va ser seguida per prop d’un centenar de persones. Luri va recomanar als assistents “No lloguem la nostra responsabilitat d’educar a cap especialista” perquè “No hi ha ningú més especialista en la vostra família que vosaltres mateixos ja que en les petites conductes es troben les grans respostes”.

El professor i pedagog afirmava que “tenir una família normaleta és una ganga psicològica” i creu imprescindible dir als pares que tenen la solució dels problemes al seu abast. Per Luri “no eduquem per allò que diem ¬–com eren abans els valors– sinó per allò que fem, ja que eduquem gairebé sense adonar-nos-en quan actuem sobretot de manera espontània”. Les paraules “si us plau, gràcies, perdó i confiança” són fonamentals per a l’educació.

L’Espai Centelles Famílies té programades activitats i xerrades taller durant tot el curs escolar. La propera activitat està prevista per a l’11 de novembre: “Tocats del bolet!”, sortida familiar conduïda pel biòleg Marc Martín per conèixer el món dels bolets.

Dijous, 2 de novembre de 2017

Destaquem

© Ajuntament de Centelles · C/ Nou, 19 CENTELLES 08540 (Barcelona) Tel. 938 810 375 Fax: 938 812 094