Ajuntament de Centelles

NOTICIA

Fira de l’autoconsum elèctric

 


Foto de Marc Sanye www.marcsanye.com

Miquel Arisa Coma, alcalde de Centelles, va participar ahir a les Jornades de la Fira d’Autoconsum Elèctric Fotovoltaica i xarxes intel·ligents que es van fer a Vic, amb la ponència “Aplicació de l’autoconsum en CAS MUNICIPAL”. En ella hi va explicar la instal·lació de dues plantes fotovoltaiques a Centelles en el marc del Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible del municipi de Centelles.

Per una banda, Miquel Arisa Coma va explicar l’entrada en funcionament de la primera planta fotovoltaica d’autoconsum de titularitat municipal el maig de 2013, amb la instal·lació de 60 panells fotovoltaics a l’escola Ildefons Cerdà de Centelles. També va destacar que actualment la instal·lació s’ha amortitzat i que el 33% de l’energia elèctrica del centre educatiu prové de la planta d’autoconsum.

Per altra banda, va explicar el projecte que es portarà a terme a la piscina coberta municipal, on s’instal·laran 368 plaques per a cobrir el 23% de les necessitats energètiques de la piscina coberta municipal. La instal·lació de la planta d’autoconsum entrarà en funcionament a principis de 2018 i s'evitarà l'emissió a l'atmosfera de 72 tones de CO2 anuals, el que podrà esdevenir una eina de sensibilització per afavorir la implantació d'una nova cultura energètica fonamentada en l'eficiència i les fonts renovables.

Dilluns, 23 d'octubre de 2017

Destaquem

© Ajuntament de Centelles · C/ Nou, 19 CENTELLES 08540 (Barcelona) Tel. 938 810 375 Fax: 938 812 094