Ajuntament de Centelles

NOTICIA

Molta participació a la Festa Major de Centelles que ha ofert actes per a tots els públics

 

La Festa Major de Centelles s’ha celebrat del 30 d’agost al 3 de setembre. Ha ofert actes per a tots els públics i la majoria d’activitats han comptat amb molta participació. Hi va haver amenaça de pluja però finalment no va distorsionar res. S’ha buscat mantenir els actes tradicionals i clàssics dels últims anys, que són molt demanats, i s’ha procurat introduir-ne de nous.

La inauguració de la 26a tómbola de Mans Unides, al local del carrer de Jesús, 15, va ser el primer acte de la Festa Major d’enguany. El dijous 30 d’agost hi va haver el pregó, a càrrec de Jordi Terns Vall-llovera que viu al Japó i que va venir expressament per a l’acte. Aquest dia també es va fer cinema a la fresca, havaneres que van omplir la plaça de gom a gom i el Centelles Jamaican Beats.

El dia 31 va començar amb la Gimkstiu una gimcana per Centelles per fer en família. Jaume Barri a la plaça de Catalunya va fer un espectacle d’animació infantil. El concert i el ball amb l’Orquestra Selvatana es van fer al pavelló petit per l’amenaça de pluja. Per tancar el dia el recent creat grup Accent Jove va organitzar l’enCOLOMAda, concerts i discjòquei a la zona de la riera Blanca.

El dia 1 de setembre hi va haver jocs gegants. Una passejada poètica en record de Josep Esteve. Va retornar el futbol fang a la riera Blanca. Sardanes. El segon sopar de Festa Major amb 250 comensals i l’actuació d’en Peyu amb Planeta i Neptú a la plaça Major. El Guatekimbe, amb música dels anys 60 i 90, amb discjòquei va omplir la Plaça.

El dia 2 de setembre hi va haver la novetat del concert amb caminada, esmorzar inclòs, de la Societat coral La Violeta al Purgatori que va reunir 132 persones. Va ser el dia del Vici-aigua i la festa de l’escuma uns dels actes més esperats i seguits de la festa. Es va fer l’arrossada popular de la parròquia i va ser el torn de la ruta dels vehicles clàssics. La 38a trobada de gegants, un dels actes més populars de la Festa Major, va concentrar 10 colles participants a la plaça Major després de la cercavila; van estrenar un ball dels gegants locals, la Cent i en Teies, amb música de David Viñolas i es va recuperar un ball antic d’en Perot i la Coloma; es van lliurar records a l’antic president, Joan Molist, que havia anunciat la retirada del grup geganter i a l’alcalde Miquel Arisa Coma en agraïment a l’ajut de l’Ajuntament. També hi va haver el torneig de billar a la Penya Escacs. Vídeojocs, tennis taula, bàsquet 21 i música ambient al pla del Mestre. Al vespre es va fer el concert i ball de swing i la White
Fest que va omplir la riera Blanca fins la matinada sense cap mena de problema.

El dia 3 va començar amb les partides ràpides d’escacs. A la tarda, la festa Holi a l’aparcament de Cal Comte, seguit de l’espectacle familiar Transhumància de Xip-xap teatre. També i com ja fa alguns anys es va organitzar una activitat de temàtica ambiental que enguany s’adreçava al públic familiar i convidava a fer petites investigacions a la riera de la Llavina on petits i grans van participar en jocs i tallers per a conèixer les plantes i els ocells dels ambients fluvials.

Els actes de la Festa Major es van cloure amb els correfocs; l’infantil amb les colles de Cornellà i els Menuts de Cabrons i Bruixes, i el correfoc d’adults amb les colles Cabrons i Bruixes de Centelles, els Diables de Santa Coloma de Queralt i els d’Igualada.

El teatre d’enguany ha estat el musical Hakuna Matata a càrrec del grup local Aquinahora Jove, una adaptació del musical El rei lleó.

Dijous, 7 de setembre de 2017

Destaquem

© Ajuntament de Centelles · C/ Nou, 19 CENTELLES 08540 (Barcelona) Tel. 938 810 375 Fax: 938 812 094