Ajuntament de Centelles

NOTICIA

La 10a Fira de la tòfona de Centelles en retorna al poble la capitalitat

 


La roda de premsa del dilluns 11 de desembre va presentar la 10a Fira de la tòfona de Centelles que es celebrarà els propers 16 i 17 de desembre de 2017. La van presentar l’alcalde, Miquel Arisa; el regidor responsable, Xavier Serra i Fina Vila, col·laboradora habitual de la Fira. L’alcalde va manifestar que estem davant d’una fira totalment consolidada al nostre poble i que té ressò fora del municipi. El regidor va comentar que el recinte firal tornava a l’espai del Passeig i amb tres àrees diferenciades: l’espai gastronòmic, les activitats paral·leles i el concurs de gossos – que es fa a la zona de l’Institut i on ja hi ha 10 inscrits. Vila va exposar que anaven a les escoles de la població a explicar aquest món, hi portaven tòfones, els explicaven què eren, perquè servien, com es trobaven i els contaven algunes anècdotes.

El dissabte la Fira obrirà de 9 a 20 h. A partir de les 11 h destaquen les activitats gastronòmiques amb Rafa Panatieri, del restaurant Roca Moo (1 estrella Michelin) i tot seguit Eduard Xatruch i Marc Llach, del restaurant Compartir (2 sols Repsol). A la tarda es farà el 5è concurs de gossos tofonaires i durant tot el dia hi haurà tallers infantils i espai de jocs.

El diumenge l’horari serà de 9 a 14 h, igual que el mercat setmanal. Destaca el Taller de cuina de Nadal: aperitius i snacks, amb Edgar Garcia (xef i professor de l’Escola d’Hosteleria d’Osona) i el Taller de perdre la por a cuinar amb tòfona, amb el xef i professor de l’Escola d’Hosteleria, Cesc Molera i Fina Vila. També es faran activitats paral·leles com la Festa de la solidaritat, a càrrec d’alumnes de l’escola Ildefons Cerdà o l’espectacle El Gimnàs es mou per la marató, ambdós actes al casal Francesc Macià.

Tots dos dies hi haurà degustació i venda de tòfones al recinte firal del Passeig. I tot el cap de setmana el Menja tòfona a Centelles on diversos bars, restaurants i rostisseries del municipi oferiran plats o menús amb tòfona.

« Més informació i programa d'activitats »


Dimecres, 13 de desembre de 2017

 

Destaquem

© Ajuntament de Centelles · C/ Nou, 19 CENTELLES 08540 (Barcelona) Tel. 938 810 375 Fax: 938 812 094