• MELODIE GIMARD - NUMEN / Divendres 21 d'octubre - 22h

    A través de l'espectacle, aquesta jove pianista tradueix en música els diferents numens (elements que inspiren al poeta segons la tradició grega) que l’han inspirat, explicant la seva història a través de la hibridació del clàssic amb la música més actual, sempre tenint en compte la tradició flamenca i el seu llenguatge. En les seves composicions hi trobareu influències tant del flamenc més jondo, com d’artistes actuals.

    Mélodie Gimard, piano / Miguel de la Tolea, cante / Carlos Sarduy (artista convidat), trompeta / Agustin Espin, baix / Pablo Gómez, percussió / Lorena Oliva, baile

    Mélodie Gimard neix al sud de França el 1991, on inicia els seus estudis de música, piano, bandúrria i balls folklòrics espanyols en el Conservatori Nacional de Perpinyà, obtenint amb 15 anys el Diplôme de Musique et de Danse amb matrícula d’honor i posteriorment el Prix d’Excellence amb piano. Titulada a l’ESMUC amb matrícula d’honor en piano clàssic i màster de piano flamenc, ha après amb mestres com Pierre Reach, Feliu Gasull, Kennedy Moretti o el Quartet Casals. Com a pianista ha participat en diversos festivals tant a França com a Espanya. Es presenta a les Vesprades de Tardor amb una companyia amb grans professionals de cada disciplina.

  • JUDIT NEDDERMANN / Dissabte 22 d'octubre - 22h

    El nou disc de Judit Neddermann, “Un segon”, després de “Tot el que he vist”, és un segon pas ferm en la seva proposta més íntima i personal. Tot i que la música segueix la mateixa línia on és difícil posar etiquetes: jazz, folk, bossa nova, reagge.. Temes originals que són un petit viatge per l’amor, el desamor, la família, la toxicitat, els comiats i la importància del present, de l’ara i de l’aquí. Ens el presentarà al concert de les Vesprades combinant temes del seu disc anterior.

    Despedida
    Didi
    Ara i aquí
    Mireia
    Amor i Roma
    Jo no vinc al pou
    Per què?
    Avui
    Nelita
    Txoria txori


    Judit Neddermann, veu i compositora / Kathy Sey, cors / Andreu Moreno, bateria i percussió, Isaac Coll, baix / Pau Figueres, guitarra espanyola i guitarra acústica / Adrià Plana, guitarra elèctrica / Adri Gonzàlez, teclat / Dídac Fernández, percussió

    Cantant i autora de cançons, neix a Vilassar de Mar l’any 1991. Després de presentar el seu primer disc “Tot el que he vist” (Temps Record, 2014) amb el qual va estar guardonada amb el Premi Descobertes, organitzat conjuntament pel Festival Strenes i La Vanguardia. També va guanyar el premi Miquel Martí i Pol del VII Certamen Terra i Cultura del Celler Vall Llach per la cançó “El Fugitiu”, poema de Miquel Martí i Pol i finalista dels Premis ARC com a artista revelació i després de col·laborar amb nombrosos projectes i grups musicals, com són Els Amics de les Arts (veu femenina a Bed & Breakfast), entre molts d’altres.

  • JOVES INTÈRPRETS / Diumenge 23 d'octubre - 11h
    Dansa hongaresa número 5 de J. Brams
    Darío Ionio amb Maryna Homonay, piano
    Homenatge a Chopin número 2, Babilik
    Mariona Fontserè, piano
    Karlson, Vesniak
    Mariona Fontserè i Carla Mejías, piano
    “Barcarola”, Txaikovski
    Carla Mejía, piano
    “The theme and variations”, de Schurovsky
    Maria Valldeoriola, Piano
    “Les nines del Karabas”, de V. Korovitsyn.
    Maria Valldeoriola i Stella Pacheco, piano
    Primer mov. Allegro, de sonata en Do Major, Hob. XVI: 50 / J. Haydn
    Pau Vendrell Vilardaga, piano  
    primer mov.  De la Sonata núm. 5 de Beethoven
    Jofre Bardolet  Casadevall, violí  
    Playera de Pablo  Sarasate
    Maria Erra Euras, violí
    Pianista acompanyant: Javier Gutierrez

    Escola municipal música de Centelles: Maria Valldeoriola, Stella Pacheco.
    Centre Homonay Torelló: Darío Ionio, Mariona Fontserè, Carla Mejía.
    Conservatori de Vic: Maria Erra, Jofre Bardolet, Pau Vendrell.

  • QUARTET BROSSA / Diumenge 23 d'octubre - 19h


    En aquesta ocasió el Brossa Quartet de Corda convida l’experimentat i transversal clarinetista Francesc Puig amb qui interpreta el “Quintet en la major” de Mozart, una obra sensacional del geni de Salzburg. En la segona part del concert es proposa una nova versió de l’obra "Five Tango Sensations" de A. Piazzolla, de manera excepcional, i amb la voluntat del quartet d’interaccionar amb les arts, amb una coreografia al voltant d’aquesta obra on el ball, l’amor i la música, en són els protagonistes imprescindibles.

    Quintet en la major K.581... W.A.Mozart
    Allegro
    Larghetto
    Menuetto - Trio I - Trio II
    Allegretto con Variazioni
    Five Tango Sensation...A. Piazzolla
    Asleep (Adormit)
    Loving (Amorós)
    Anxiety (Ansietat)
    Despertar (Despertar)
    Fear (Por)


    Aleix Puig i Laia Besalduch, violins / Imma Lluch, viola, Quico Pugès, violoncel / Francesc Puig, clarinet / Elies Barberà, actor i selecció de textos / Lera Delp, dansa

    El Brossa Quartet de Corda ha mantingut una activitat constant des del 2004 fins l’actualitat, participant intensament en la vida cultural i musical del país, oferint creacions i participant en multitud de festivals i cicles de concerts. Buscant sempre diàleg entre les diverses disciplines artístiques i estils musicals, la trajectòria del quartet s’ha basat en la revisió de la música clàssica amb una nova mirada, el compromís amb la música contemporània (estrenant obres de diversos compositors actuals) i amb la creació pròpia de músiques de gran transversalitat.