Imprimir Ajuda'ns a millorar Articles de l'alcalde

El recorregut pel món de Toni Llavina Verdaguer

Maig de 2019 - Dóna la teva opinió

El dissabte dia 13 d’abril, a la sala de baix de la Violeta, Toni Llavina Verdaguer va fer una xerrada-reflexió sobre les seves experiències i el seu sentit de la vida i de viatjar pel món. És una persona que ha estat en diversos països, com Mèxic, països bàltics i molts altres indrets, i ho ha fet anant amb el mínim possible, amb la bicicleta i buscant llocs i persones que l’ajudessin o que li propiciessin la possibilitat de tenir una petita estada amb elles, poder-se dutxar, mantenir contacte amb la gent dels llocs per on passava i, de passada, compartir algun menjar.

És una persona que ha pres una determinació davant la seva manera d’entendre el món intentant-ho a través de la bicicleta amb quasi 22.000 km que ha fet passant per moltíssims indrets, fent curses de muntanya... en definitiva, una persona absolutament preparada per a fer aquest tipus d’activitat entre lúdica i esportiva i que de manera individual ha anat fent.

Totes aquestes experiències li han creat un pòsit tant cultural com de riquesa personal que li ha fet veure el mon d’una manera molt diferent a com inicialment se l’havia plantejat.

Ell intenta viure amb el mínim possible, entre quatre i cinc euros diaris, cosa que li permet fer tots aquests recorreguts que sempre planteja minuciosament abans de començar qualsevol nou projecte.

És un honor poder tenir entre nosaltres una persona que d’aquesta manera emprèn la vida i que va marcant el seu pòsit cultural en cada un dels indrets per on ha passat i a la vegada es va enriquint del pòsit, del coneixement i de la manera de fer i de viure dels altres...

Val a dir que jo, personalment, la primera notícia que vaig tenir que ell feia aquest tipus d’activitat va ser a través d’un company meu que em va dir: “el meu fill, que va corrent sol pels Balcans en bicicleta, s’ha trobat un xicot de Centelles i han compartit alguns dies junts”. Em va trametre la foto i vaig veure que era Toni Llavina Verdaguer, i em va fer molta il·lusió, cosa que vaig comentar tant al seu pare com a la seva germana.

Desitjo que continuï amb aquesta manera de viure i d’entendre el mon perquè no deixa d’enriquir-nos a tots i a totes.


Miquel Arisa i Coma
Alcalde de Centelles

Centelles, maig de 2019Índex d'articles