Centelles Famílies
Cinema Cicle Gaudí
Presentació estudi turístic Ildefons Cerdà
Fira de la ratafia
Concert solidari
Mobile Week a Centelles
Miniconcerts de primavera
Agenda Biblioteca
Exposició Interaccions
Exposició dibuixos Cau de Bruixes
Protocol seguretat oficines municipals
Imprimir Ajuda'ns a millorar Comunicació

A Centelles regalem igualtat

15/12/2021

A Centelles regalem igualtat

Per segon any consecutiu, durant el Nadal, l’Ajuntament impulsa la campanya Regala igualtat, per tal de sensibilitzar sobre els estereotips de gènere. Quan comprem, sovint ho fem condicionats per aspectes com ara el color o el tipus de producte, que associem a un gènere determinat.

Regalar igualtat vol dir escollir un regal sense etiquetar la persona que el rebrà amb estereotips de gènere i sexismes. Així, a l’hora de comprar-lo o d’assessorar els compradors no caldria comentar o preguntar si es vol fer un regal a un nen o a una nena (o a un home o a una dona), sinó quines aficions té la persona destinatària del regal, quins colors li agraden, si prefereix fer activitats de moviment o més quietes, quins valors volem transmetre-li...

Aquest criteri es pot aplicar en tota mena de regals: joguines (nines, cotxes, cuinetes, trencaclosques…), contes i llibres, pipes i biberons, electrodomèstics i aparells electrònics (ordinador, mòbil, fundes…), productes d’alimentació, eines de bricolatge, roba i calçat, material esportiu, bijuteria i rellotges, experiències, productes d’estètica i un llarg etcètera.

Per aquest motiu, quan anem a comprar a Centelles, els regals portaran l’etiqueta A Centelles regalem igualtat.