Protocol seguretat oficines municipals
Cicle Gaudí Tardor 2020
Formació empresarial virtual
Centelles Famílies
Formació treball virtual
Exposició Inés de Haro
Imprimir Ajuda'ns a millorar Comunicació

Tancada la zona infantil del Pla del Mestre per presència de processionària

03/04/2018

Tancada la zona infantil del Pla del Mestre per presència de processionària

La zona infantil del pla del Mestre s’ha tancat com a mesura de precaució per la presència de processionària. S’està treballant per eliminar les bosses i evitar-ne la presència. Per evitar riscos, seguiu les indicacions de la senyalització.

Aquestes primeres setmanes d’abril pot ser fàcil trobar fileres de processionària que baixen pel terra a enterrar-se. Els pèls urticants de les erugues causen irritació en pell i ulls i resulten particularment perillosos per als animals de companyia, ja que poden ingerir-los. Cal tenir en compte que en el seu desplaçament les erugues expulsen aquests pèls i a més es dispersen amb el vent, per la qual cosa convé seguir algunes recomanacions:

En cas de trobar una filera d’erugues cal mantenir-hi una certa distància, especialment si fa vent o es va acompanyat d’infants. No s’han de voler escampar amb un pal o una escombra. 

Quan es troben en una zona de pas, cal utilitzar una pala per recollir-les, sense moviments bruscos, i submergir-les en aigua. Cal treballar amb guants i ulleres protectores i situar-se amb el vent d’esquena. 

Si detecteu bosses als pins del vostre jardí, eviteu riscos innecessaris i aviseu a un/a professional perquè les retiri. 

En el cas de trobar erugues a la via pública o bosses en l’arbrat viari, aviseu a l’Ajuntament al més aviat possible. 

No deixeu que els gossos s’acostin a la processionària; poden patir greus lesions.