Protocol seguretat oficines municipals
Teatre familiar
Exposició Mostra dibuixos escolars Sant Jordi
Cinema
Fira de la Ratafia
Casal estiu
Pla Jove
Formació Google Ads
Una nit amb el Mag Lari
Parelles artístiques
Imprimir Ajuda'ns a millorar Comunicació

Tancada la zona infantil del Pla del Mestre per presència de processionària

03/04/2018

Tancada la zona infantil del Pla del Mestre per presència de processionària

La zona infantil del pla del Mestre s’ha tancat com a mesura de precaució per la presència de processionària. S’està treballant per eliminar les bosses i evitar-ne la presència. Per evitar riscos, seguiu les indicacions de la senyalització.

Aquestes primeres setmanes d’abril pot ser fàcil trobar fileres de processionària que baixen pel terra a enterrar-se. Els pèls urticants de les erugues causen irritació en pell i ulls i resulten particularment perillosos per als animals de companyia, ja que poden ingerir-los. Cal tenir en compte que en el seu desplaçament les erugues expulsen aquests pèls i a més es dispersen amb el vent, per la qual cosa convé seguir algunes recomanacions:

En cas de trobar una filera d’erugues cal mantenir-hi una certa distància, especialment si fa vent o es va acompanyat d’infants. No s’han de voler escampar amb un pal o una escombra. 

Quan es troben en una zona de pas, cal utilitzar una pala per recollir-les, sense moviments bruscos, i submergir-les en aigua. Cal treballar amb guants i ulleres protectores i situar-se amb el vent d’esquena. 

Si detecteu bosses als pins del vostre jardí, eviteu riscos innecessaris i aviseu a un/a professional perquè les retiri. 

En el cas de trobar erugues a la via pública o bosses en l’arbrat viari, aviseu a l’Ajuntament al més aviat possible. 

No deixeu que els gossos s’acostin a la processionària; poden patir greus lesions.