Fira de la tòfona
Cinema
Campionat petanca
Centelles Famílies
Porta pessebre a la Costa
Mostra artistes locals
Agenda Biblioteca
Coruscant
Exposició Centsolidàries en línia
Protocol seguretat oficines municipals
Imprimir Ajuda'ns a millorar Comunicació

BAN 11 de setembre

09/09/2022

BAN 11 de setembre

L’Onze de Setembre, Diada Nacional de Catalunya, és una jornada per posar en valor la història i alhora per reflexionar sobre el present i els reptes de futur per al nostre país. Un país divers i plural que hem de construir amb el respecte a la llengua, a la cultura i a la història.
 
En el context dels actes que s’organitzen a Centelles per a aquesta commemoració us animo a participar en la conferència Què cal saber sobre l’Onze de Setembre de 1714?, a càrrec de l’historiador Joaquim Albareda. Ha estudiat en profunditat la Revolta dels Barretines (1687-1689) i la importància de Centelles en aquella època, molt interessant per conèixer la Guerra de Successió. 
 
La poesia i la música amb alumnes de l’Escola Municipal de Música tancaran una vetllada de compromís amb la nostra llengua, la història i la cultura catalana. Dissabte a la tarda hi haurà audició de sardanes. Des d’aquí vull agrair la tasca del conjunt de persones que han tornat a potenciar aquesta dansa catalana al poble. 
 
La Diada és una jornada de reivindicació. Us animo a viure-la i celebrar-la amb civisme, esperança i confiança. Venim d’uns anys convulsos i, malauradament, d’incertesa social i econòmica. Ara que s’inicia un nou curs treballem perquè els valors de la solidaritat i el respecte ens portin col·lectivament a construir un poble i un país millors.

Us convido a participar activament de les activitats que s’organitzen Centelles i a la nostra comarca i a penjar la senyera a balcons i finestres.
 
Visca Centelles i visca Catalunya!
 
 
Josep Paré Aregall
Alcalde  

Centelles, 9 de setembre de 2022