Cau de Bruixes
Carnaval
Cicle passejades
Exposició
Presentació projectes Palau dels comtes, Casa Pujol i illa cultural
Gardenia
Marúnica
Imprimir Ajuda'ns a millorar Comunicació

Consells per evitar avaries relacionades amb l’aigua en cas de gelada

24/01/2023

Consells per evitar avaries relacionades amb l’aigua en cas de gelada

Des d'AGBAR proposen uns consells i recomanacions per reduir la possibilitat de patir les conseqüències de les baixes temperatures en la xarxa de distribució de l'aigua.

1. Deixa una aixeta oberta amb un rajolí d'aigua corrent durant la nit, per evitar que la xarxa es congeli i quedi col·lapsada. Recull aquesta aigua en banyeres i cubells per aprofitar-la posteriorment.

2. Abriga i aïlla els comptadors, sobretot si són individuals, amb paper de diari, llana de fibra de vidre o altres materials aïllants.

3. Si no has de consumir aigua durant un període llarg de temps, tanca la clau de pas i buida les canonades.

4. Si detectes que la canonada o el comptador presenta signes de congelació, aplica aire calent a la zona (evita fer-ho amb foc directe) o aboca aigua calenta. Protegeix la zona amb materials aïllants.

5. En cas que rebenti alguna canonada interior o el comptador, tanca ràpidament les claus de pas. Posteriorment, avisa un instal·lador autoritzat per a la reparació de l'avaria. Si no pots tancar l'aigua o l'avaria està al comptador, contacta'ns. No forcis les claus de pas.

6. Un cop passada l’onada de fred, revisa les instal·lacions interiors per comprovar que no hi hagi cap fuita i que es troben en bon estat.

7. Tenir una cura especial a les zones on es fan obres.