05/06/2018
El passat cap de setmana es va celebrar la novena edició de la Fira de la ratafia amb una gran afluència de visitants i sobretot participants als tallers organitzats. El taller d’elaboració de ratafia, amb la recepta manuscrita més antiga datada a Centelles, el van realitzar una vuitantena de persones i també va ser molt concorregut el jardinet, on es podien aprendre les característiques i particularitats de les principals herbes que s’utilitzen per elaborar la ratafia.
El moment més àlgid de la jornada va ser la deliberació del popular concurs de ratafia casolana, en el qual qualsevol persona que elabori ratafia amb mètodes artesans s’hi pot presentar. El concurs enguany celebrava la desena edició amb gairebé quaranta participants i el jurat de persones expertes va ser l’encarregat de decidir quines eren les tres millors fórmules: el primer premi va ser per a Farners Vendrell, de Vidreres; el segon premi per a Jaume Pons, dels Hostalets de Balenyà i el tercer premi per a Dolors Taberner, de Caldes de Malavella.