Municipi cuidador
Piscina estiu
Activitats extraescolars
Exposició Ombres
Agenda Biblioteca
Pujada Puigsagordi
Teatre solidari
Imprimir Ajuda'ns a millorar Comunicació

BAN Revetlles de Sant Joan i de Sant Pere

21/06/2024

BAN Revetlles de Sant Joan i de Sant Pere

Davant la celebració de les revetlles de Sant Joan i de Sant Pere d'aquests propers dies que donen pas a la nova estació de l'estiu i, amb la finalitat que aquestes siguin viscudes amb respecte i sense incidents us vull fer avinent el següent:

Apel·lem a gaudir de revetlles segures: Es recomana l'ús responsable del material pirotècnic autoritzat i al civisme de tothom per respectar el descans del veïnat, les persones amb sensibilitat i els animals de companyia. 

Està prohibit fer fogueres i tirar coets, petards i altra pirotècnia a menys de 500 metres de les zones boscoses, atès que es poden provocar incendis forestals; afectant de forma explícita al barri de Sant Pau, la urbanització del Puigsagordi i els entorns de Mas Banyeres, entre d’altres.

No es poden tirar petards i coets en jardins públics amb massa forestal, ni en direcció a les cases. No es pot encendre cap foguera en tot el terme municipal, sense el permís corresponent. Si sou propietaris/àries de solars, us demanem que en feu la neteja el més aviat possible i que els mantingueu sempre en bones condicions de salubritat i seguretat.

Es recomana no tirar petards fins a la jornada de la revetlla. Recordeu que no podeu fer explotar petards en el mobiliari urbà, ni en béns públics i/o privats. Així mateix, s’ha de respectar el descans de persones amb sensibilitat i garantir el benestar animal que es pot veure alterat pel soroll de la pirotècnia. Apel·lem als propietaris que vetllin i prenguin mesures per al benestar dels seus animals. 

Quan manipuleu productes pirotècnics heu de seguir totes les recomanacions del producte. Assegureu-vos que els vostres petards detonin a una distància prudencial de la resta de persones i zones de perill com terrenys agrícoles o espais envoltats de vegetació o bosc.

Agents municipals vetllaran pel compliment d'aquest ban i per la vostra seguretat. Per a qualsevol urgència teniu a la vostra disposició el telèfon dels Vigilants Locals, el 686 93 73 64 i el general d'emergències 112.

Us animem a participar a la revetlla popular que organitza l’entitat de diables Cabrons i Bruixes de Centelles entorn de la piscina coberta a partir de les 9 del vespre. 

Finalment, esteu convidats a participar en l’acte de la rebuda de la Flama del Canigó que enguany homenatja a l’historiador vinculat a Centelles, Antoni Pladevall i Font. Es farà el diumenge dia 23 de juny a partir de 2/4 de 7 de la tarda, al Passeig, a l'acte institucional que comptarà amb un recital de poemes, audició amb la Cobla Lluïsos i rebuda dels Diables Cabrons i Bruixes. 

Que tingueu molt bones revetlles.

Josep Paré Aregall
Alcalde de Centelles