Fira tofona estiu
Botiga al carrer
Piscina estiu
Exposició Jordi Llacer
Agenda Biblioteca
Teatre Terra baixa
Protocol seguretat oficines municipals
Imprimir Ajuda'ns a millorar Comunicació

Afectació de la papallona del boix a jardins particulars

29/04/2019

Afectació de la papallona del boix a jardins particulars

La papallona del boix (Cydalima perspectalis) és una espècie invasora present al municipi des de l’any passat que afecta a la planta del boix. L’eruga de la papallona s’alimenta exclusivament de les seves fulles i pot deixar les plantes completament defoliades i assecades. No es poden fer tractaments en el bosc perquè afectarien a moltes altres espècies autòctones però es recomana realitzar tractaments en jardins particulars, en cas que tingueu plantes de boix.

Les erugues estan presents els mesos d’abril, juliol i setembre i aquests seran els millors moments per actuar. Es recomana utilitzar insecticides biològics a base de Bacillus thuringiensis kurstaki per a tractaments selectius. L’aplicació d’aquest producte només es pot realitzar si es disposa de carnet d’aplicador de productes fitosanitaris, poseu-vos en contacte amb el vostre jardiner per als tractaments. Els tractaments amb insecticides químics a base de cipermetrina només s’haurien de fer en casos de tractaments severs i valorar si és millor eliminar tota la planta. En cas que tingueu plantes afectades, ara podeu fer una poda selectiva per tal d’eliminar les branques afectades, que s’hauran de cremar de manera controlada (demaneu l’autorització a l’Ajuntament).

Des de l’ajuntament, us oferim un assessorament per saber si teniu afectació de la papallona i sobre els tractaments a contractar.