Protocol seguretat oficines municipals
Centelles poble acollidor
Rebuda de la Flama del Canigó
Mobile Week
EPA Centelles
Exposició La llum adults
Aiguagim
Piscina Estiu
Activitats estiu
Tallers Art
Tallers Art
Exposició Premi Centelles
Borsa Art i Cultura
Pla Jove
Imprimir Ajuda'ns a millorar Comunicació

Valoració del Grup de suport emocional i ajuda mútua per a persones cuidadores no professionals

08/01/2020

Valoració del Grup de suport emocional i ajuda mútua per a persones cuidadores no professionals

Durant l’últim trimestre de l’any 2019, s’ha dut a terme un Grup de suport emocional i d’ajuda mútua (GSAM) a cuidadors familiars de persones que estan atenent a persones que es troben en situació de dependència per raó d’edat o d’estat de salut.

Els GSAM  són un espai de relació i suport psicològic que possibilita l’expressió de sentiments, emocions i preocupacions associades a les tasques de cura, amb la finalitat de millorar la qualitat de vida de les persones cuidadores.

Els Grups de suport i d’ajuda mútua (GSAM) es basen en la dinàmica de grups, a partir de les vivències, interessos, necessitats, etc de les persones que hi participen. Es treballa des dels aspectes emocionals i personals de cadascuna de les persones i es potencia la interacció personal entre elles.

A Centelles, han iniciat el Grup un total de 17 cuidadors/es, tot i que l’han finalitzat un total de 9 cuidadors/es.

Les persones assistents han valorat que els “ha anat bé poder explicar la seva situació, ja és una descàrrega”, “poder escoltar les persones cuidadores d’altres famílies, de com resolen situacions concretes que se’ls presenten, per tal de tenir idees de com poder-ho aplicar si algun dia es dona a casa”, “sentir-se acompanyat per persones que els passa el passa el mateix que jo, i no sentir-me sol/a”. Una altra valoració que feien és el compromís de constància en l’assistència al grup. També valoraven que “és una estona que té el cuidador/a per descnonnectar de la cura, i poder compartir el què t’inquieta (...)”.