Protocol seguretat oficines municipals
Escenari secret
Cinema
Cursa Sahara
Teatre familiar
Concert homenatge koki
Teatre solidari
Mercat del Trasto
Exposició Jaume Puigdomènech
Premi Centelles
Imprimir Ajuda'ns a millorar Comunicació

Obres per a millorar l’accés a la C-17 des de Sant Martí de Centelles

18/08/2021

Obres per a millorar l’accés a la C-17 des de Sant Martí de Centelles

Des del passat 28 de juliol està tancat per obres l'accés a Sant Martí de Centelles venint de Vic a la C-17, que tot i donar servei als municipis veïns d'Aiguafreda i Sant Martí està parcialment en terreny de Centelles. Des del municipi de Centelles es veu molt bé que es facin millores a la zona, ja que com diu l'alcalde, Josep Paré Aregall "seran una gran millora per la seguretat de les persones, especialment en millorar la incorporació actual a la C-17 i també per als veïns de la zona de Sant Pau que hi accedeixin per aquest punt".

Les obres de millora de l'enllaç de la C-17 entre Aiguafreda i Sant Martí de Centelles comporten restriccions de trànsit: l'accés a Sant Martí de Centelles des de la calçada en sentit sud de la C-17 ha quedat tallat. Això afecta els veïns de Sant Martí, però també els de la zona sud d'Aiguafreda i del barri de l'Avencó (Tagamanent), que fan servir aquesta sortida.

L'alternativa actual és la sortida situada al nord del nucli urbà d'Aiguafreda i els conductors hauran de travessar tot el nucli urbà. Està previst que el tall duri entre set i vuit mesos.

Fins ara, s'han fet treballs previs a la renovació d'aquest enllaç que permetrà eliminar l'actual incorporació a la C-17 en sentit sud, que pràcticament no té carril d'acceleració i té una visibilitat molt dolenta perquè la carretera fa un revolt.

La solució implica construir un nou vial en sentit nord que farà que els vehicles s'incorporin a la C-17 uns 200 metres més al nord que actualment. El nou carril d'incorporació tindrà una longitud de 70 metres i una amplada de 3,50 metres.

A la vegada, caldrà modificar la sortida en direcció a Sant Martí, que tindrà uns 120 metres de llarg i s'acostarà al traçat de la línia de tren R3. El nou enllaç es construirà ocupant un camp que queda al costat de la carretera.
Les obres tenen una inversió de 2,4 milions i un termini de nou mesos. El projecte comportarà la demolició parcial del pas superior de l'entrada actual, que entronca amb el carrer de Vic. També es formarà una intersecció en forma de T amb el carrer dels Cingles de Bertí i la prolongació del carrer de Vic.

S'aprofitarà el terreny que quedarà entre el nou vial i la C-17 per construir una zona d'aparcament en superfície per a una setantena de vehicles que donarà servei a Sant Martí.