Sant Jordi
Oller i Guerra
Ballada sardanes
Bibliocabina
Presentació llibre
Cinema
Concert de primavera
Dansa
Exposició 200 anys Vedruna
Exposició Glòria Giménez
Agenda Biblioteca
Portes obertes escola bressol
Lindy hop
Futbol barri
Imprimir Ajuda'ns a millorar Comunicació

Presentat el 24è Cau de bruixes de Centelles

04/02/2022

Presentat el 24è Cau de bruixes de Centelles

Dijous 3 de febrer es va presentar el Cau de bruixes d'enguany, que ha arribat a la 24a edició. A la taula de presentació hi havia Sílvia Roca, la darrera bruixa de l'any, Josep Paré Aregall, alcalde, Anna Chávez Calm, regidora de cultura, Antoni Puigdomènech de la comissió del cau i Joan Garrido del passatge interactiu.

L'alcalde, Josep Paré Aregall va dir "estem molt contents que el cau es pugui fer, és molt important pel poble" serà del 8 al 13 de febrer, sent el dissabte 12 el dia fort de la festa.

Anna Chávez Calm, va agrair "a les entitats per la seva importància en la realització del Cau", va explicar "feia 3 o 4 mesos no sabíem que es podria fer i ara tenim clar que està tot en marxa". Va destacar "enguany el cartell anunciador l'ha fet els tallers d'Art Joves". Pel que fa als actes destacant les xerrades de Teresa Vinyoles, historiadora medievalista que parlarà de Dones sàvies a la Catalunya medieval, el dijous 10 de febrer. La conferència La bruixa de dintre, la màgia de fora a càrrec d'Irene Beltran, divendres 11.

També es presentarà el llibre Quitèria: una aventura de maduixes de Cristina Pinyol amb il·lustracions de Lluís Sarda, a la biblioteca, divendres 11.

El mercat màgic, va dir Puigdomènech "hi ha 70 parades apuntades, algunes menys que abans, però és a causa del fet que cal deixar més espai entre elles. Procurant que totes tinguin a veure amb el tema de bruixes".

Una de les novetats d'aquest any és el retorn de la Payrona un passatge interactiu de Milnotes produccions, el seu representant Joan Garrido va explicar "es tracta d'un espectacle per a tots els públics d'uns 30 minuts de duració, amb 25 actors i actrius, on cal interactuar per retornar la Payrona".

Sílvia Roca, l'actual bruixa de l'any, va detallar que "farem un mosaic dissenyat per Laura Ramos i tothom que porti roba per fer-lo rebrà una botella de regal amb essències de romaní. La roba la portarem a Vic per beneficència". Un dels canvis és la cercavila de Gog i Magoc i Pierrot que no es farà i en el seu lloc es representarà tres vegades Temps de revoltes a la Plaça major, a la tercera representació es proclamarà la bruixa de l'any 2022.

No hi haurà correfoc però si un cau de foc a la pista del casal. No faltaran els carrers temàtics, ni el sopar de bruixes, entre altres activitats.

S'ha convocat un concurs d'Instagram per fer fotos al Cau, el 2n concurs d'engalanar carrers, el 2n concurs de racons embruixats i el 1r concurs dibuixem "el Cau de bruixes".

La idea dels organitzadors és fer una festa el més normal possible, però dintre dels límits que marca la pandèmia.

www.centelles.cat/caudebruixes