Exposició romànic
Escenari secret
Campanya emergència
Cinema
Caminada popular
RunahART
Premi Centelles
Agenda Biblioteca
Teatre solidari
Mercat del Trasto
Imprimir Ajuda'ns a millorar Comunicació

Ambient reivindicatiu, festiu i amb predomini del lila el dia de les dones a Centelles

09/03/2022

Ambient reivindicatiu, festiu i amb predomini del lila el dia de les dones a Centelles

Un centenar de persones va participar ahir dimarts 8 de març a l'acte central del dia de les dones que es va fer a la plaça major en un ambient reivindicatiu, festiu i amb predomini del color lila.

L'activitat, promoguda per l'Associació Dones de Centelles, va comptar amb la participació de l'associació sardanista 1 d'octubre, l'Escola de Música i bruixes de Centelles. Durant la tarda també es va poder visitar l'exposició Dones que deixen empremta i els i les joves van poder participar en el mural reivindicatiu del PIPA i l'Espai Jove.

Durant la lectura del manifest, que es va fer a la una davant l'Ajuntament i a les cinc a la plaça, amb el lema "Molt per defensar, molt per avançar" es va reivindicar la igualtat en tots els àmbits, enumerant, entre d'altres, la visibilització de les malalties de les dones en la sanitat pública; denunciant la repressió cap a dones activistes, la pressió que la societat imposa sobre el físic de les dones que, sovint, deriva en casos de salut mental i trastorns alimentaris, les dificultats en la renovació del NIE a Osona, la bretxa salarial, la situació de les dones en la guerra d'Ucraïna, les dificultats de les dones trans...

La jornada va acabar amb la projecció del llaç lila a la façana del Palau. Amb tot, aquest mes encara es podrà participar en nombrosos actes organitzats en motiu del dia de les dones, com són Invisibles, el tuppersex, o la xerrada Interseccionalitats en el feminisme trans*inclusiu.

Tota la programació es pot consultar a www.centelles.cat/8m