Fira de la tòfona
Cinema
Campionat petanca
Centelles Famílies
Porta pessebre a la Costa
Mostra artistes locals
Agenda Biblioteca
Coruscant
Exposició Centsolidàries en línia
Protocol seguretat oficines municipals
Imprimir Ajuda'ns a millorar Comunicació

Presentat el 41è carnaval de Centelles que comença diumenge 13 de març amb el pregó

10/03/2022

Presentat el 41è carnaval de Centelles que comença diumenge 13 de març amb el pregó

Torna el carnaval de Centelles des del dia 13 al 20 de març. Començarà amb un pregó dels actors centellencs professionals que faran un Tastet de cafè i Coruscant al passeig, si plou al centre parroquial, després al llarg de la setmana hi haurà consignes esbojarrades del Rei carnestoltes per les xarxes socials, serà del 14 al 17 de març.

El divendres 18 es farà el carnaval infantil amb una rua que no pararà per fer els tradicionals balls a la plaça major, però que hi participaran totes els escoles.

I el dia 19 gran rua de carnaval, actualment ja hi ha 700 inscrits la majoria de Centelles, i una comparsa d'Aiguafreda. La rua té un sentit únic i no farà la volta al poble, ja que sortirà del lloc habitual prop de la zona de la Residència i acabarà al pavelló municipal. Com que enguany no surten els de la carrossa del Puigsagordi aquesta setmana se sortejarà qui el portarà.

La presentació oficial es va fer el dimecres 9 de març a l'Ajuntament. A càrrec de l'alcalde, Josep Paré, la regidora de cultura Anna Chávez i els membres de la comissió Toni Puigdomènech, Joan Planas i Silvia Cid.
Paré va dir que era "un dels millors carnavals de la comarca i que feia il·lusió poder-lo recuperar encara que s'hagi ajornat un mes". Per Chávez "els carrossers, la comissió i l'ajuntament vam veure clar que s'havia d'ajornar, treballar amb la COVID no era aconsellable, ara han millorat les coses i tot i no abaixar la guàrdia podem fer-lo". Van agrair a tothom l'esforç que han fet i fan pel carnaval del poble.

Pel que fa al lliurament de premis que era cap a les dues de la matinada "Tenim previst fer el lliurament de premis a quarts d'onze de la nit". Planas va explicar "aquest any el carnaval està pensat per fer-se tot a l'aire lliure: entrega de premis, música de DJ, etc. I acabar abans de les 12 de la nit". Cid va detallar que "hi haurà un sistema d'entrepans i begudes que pensem tindrà utilitat a la zona del final de la rua".

No saben que passarà amb els disfressats per lliure, segons Chávez "com que no s'apunten no tenim idea del nombre que seran".

Es pot consultar la programació a www.centelles.cat/carnaval