Festa Major
Sardnes
Piscina estiu
Exposició Premi Centelles
Teatre Terra baixa
C El musical
Protocol seguretat oficines municipals
Imprimir Ajuda'ns a millorar Comunicació

Reunions per explicar que Centelles canvia la recollida de residus

11/03/2022

Reunions per explicar que Centelles canvia la recollida de residus

La primera reunió per informar del canvi a la recollida de residus es va fer el dia 3 de març al casal Macià i la segona, 9 de març, al pavelló vell. La recollida de residus es farà amb contenidors intel·ligents que només es podran obrir mitjançant una targeta d'accés i que s'aniran instal·lant per ser efectius a partir de l'1 d'abril proper. A les xerrades presidides per l'alcalde, Josep Paré Aregall, la regidora Neus Verdaguer Paré i el tècnic responsable del canvi, Marc Martin, es va explicar com anirà el sistema, quins contenidors s'obriran amb targeta, que s'ha de llençar a cada contenidor, quins altres contenidors hi haurà i on cal anar a cercar les targetes. Un cop acabades les explicacions es va obrir un torn de paraules entre els assistents, que van ser molt nombrosos a les dues xerrades.

L'objectiu de la campanya és millorar la recollida selectiva de residus i aconseguir més d'un 70% de reciclatge, i fomentar la reducció de residus.

Com es vol fer? Coresponsabilitzant a les persones en la separació de residus, per això es demana que s'identifiquin mitjançant una targeta per obrir el contenidor per tal de perdre l'anonimat. En cap cas hi ha dades personals, només de l'habitatge. Cada habitatge tindrà dues àrees de contenidors properes on podrà llençar les escombraries, d'aquesta manera també es demana coresponsabilitat en vers els veïns i veïnes més propers. El rebuig només es podrà obrir els dimecres i dissabtes perquè és el tipus de residus que menys fem i que més problemes genera als abocadors.

Com funciona l'entrega de targetes? Entre el 14 de març i el 13 d'abril podran recollir la targeta i consultar dubtes al punt d'informació del Palau dels Comtes. Cada carrer té una setmana assignada per anar a buscar la targeta. Per tal motiu es passen uns flyers casa per casa per recordar els dies que cada zona te assignades i els horaris que està obert el punt d'informació. La idea d'escalonar l'entrega de targetes és evitar aglomeracions. A part de recollir la targeta s’explicarà com s’ha de fer-ne ús.

Quan comença? La idea és a partir de l'1 d'abril, en el moment que hi hagi algun dels nous contenidors, ja es podrà fer servir.

Cal destacar la web www.centelles.cat/connectatalreciclatge per més informació (horaris del punt d’informació, mapa de les illes de contenidors, vídeo de la xerrada...)