Festa Major
Sardnes
Piscina estiu
Exposició Premi Centelles
Teatre Terra baixa
C El musical
Protocol seguretat oficines municipals
Imprimir Ajuda'ns a millorar Comunicació

Esports amb valors

10/03/2022

Esports amb valors

El passat divendres 4 de març es va iniciar el projecte ESPORTS AMB VALORS al nostre municipi, una proposta conjunta amb el Consorci d’Osona de Serveis Socials i l’entitat EVAL que ja fa alguns anys que s’està duent a terme a varis municipis de la comarca amb molt d’èxit. En el nostre municipi aquest projecte està coordinat entre les Regidories de Joventut i de Benestar Social conjuntament.

El projecte pretén ser un lloc de trobada continuat entre joves que, tot jugant a qualsevol esport col·lectiu, comparteixen un espai saludable de convivència on compartir experiències.

El projecte arrenca al municipi amb un gran èxit de participació, només el primer dia ja s’han vinculat a ell 11 joves d’entre 12 i 16 anys.  L’activitat, que es duu a terme cada divendres a la tarda de 16.45h a 18.15h a la pista de l’Escola Ildefons Cerdà (edifici de dalt), es divideix en tres temps o parts i està dinamitzada per professionals de EVAL i les dues referents dels serveis juvenils del municipi (Espai Jove i El PIPA).

La primera part, tots els participants es donen la benvinguda i acorden conjuntament les activitats i esports a practicar durant la jornada. D’igual manera, consensuen les normes del joc i posen en comú les diferents variants i maneres de jugar-hi per trobar-ne una on sentir-se còmodes tots i totes.

Durant el segon temps, totes les persones participants gaudeixen dels esports i activitats escollides i posen en pràctica les seves habilitats mentre interactuen amb la resta de companys i companyes.

Per acabar, a l’últim temps, totes les persones participants es reuneixen de nou en rotllana i valoren com ha anat l’activitat, gestionen possibles conflictes que hagin pogut haver i s’acomiaden fins la propera setmana.

Com que el projecte és anual i amb inscripcions obertes durant tot el curs escolar, aquelles persones que s’hi vulguin afegir o provar, poden acostar-se els dies d’activitat de manera lliure.