Festa Major
Sardnes
Piscina estiu
Exposició Premi Centelles
Teatre Terra baixa
C El musical
Protocol seguretat oficines municipals
Imprimir Ajuda'ns a millorar Comunicació

Tallers de sexualitat jove

25/05/2022

Tallers de sexualitat jove

Durant el segon i tercer trimestre del curs escolars l'alumnat de secundària del municipi ha treballat temes relacionats amb la sexualitat i les relacions afectives i amoroses a través de tallers formatius i dinàmics.

Aquesta iniciativa ha estat un projecte impulsat des de l'Ajuntament, liderat entre les àrees de Joventut i Igualtat, amb l'estreta col·laboració i implicació de l'Institut Pere Barnils on s'han desenvolupat els tallers, amb l'objectiu de formar al jovent en matèria de sexualitat i, en conseqüència, de fomentar les relacions respectuoses. Ja el curs passat (2020-2021) es va detectar una necessitat i interès per part dels mateixos joves de poder tenir un espai per treballar i tractar aquests tipus de temes amb confiança i sense tabús.

Així doncs, de la mà de professionals de la cooperativa La Fera Ferotge els alumnes han pogut treballar diferents aspectes relacionats amb aquest àmbit. Enguany hi ha participat aproximadament uns 400 alumnes d'entre 12 i 16 anys. Cada curs ha aprofundit a través de dinàmiques, en un aspecte concret. Els grups de 1r d'ESO s'han endinsat conceptes lligats amb els estereotips de gènere, la identitat, l'orientació i el sexe biològic. En el cas dels grups de 2n d'ESO han pogut treballar la gestió afectiva i les relacions sanes, tot trencant els mites de l'amor romàntic. Els de 3r d'ESO han pogut parlar i conèixer millor la gestió del plaer i les primeres relacions, coneixent millor els seus òrgans del plaer i les prevencions que cal tenir en compte. I per últim, l'alumnat de 4t ha treballat les relacions 2.0, tot endinsant-se en els perills i les violències que s'amaguen darrer les xarxes i els aparells electrònics.

Aquest tipus d'accions pretenen ser l'inici d'un projecte transversal que treballi l'educació sexual en tots els seus àmbits i amb la implicació de tots els agents i comunitat educativa del municipi, per tal de garantir un espai de respecte i conscienciació entre els joves en matèria de relacions afectives i sexuals.