Sant Jordi
Oller i Guerra
Ballada sardanes
Cinema
Concert de primavera
Dansa
Exposició 200 anys Vedruna
Exposició Glòria Giménez
Agenda Biblioteca
Portes obertes escola bressol
Lindy hop
Futbol barri
Imprimir Ajuda'ns a millorar Comunicació

Presentada la 13a fira de la ratafia

01/06/2022

Presentada la 13a fira de la ratafia

El passat dimarts es va presentar la 13a fira de la ratafia que tindrà lloc el cap de setmana de l'11 i 12 de juny. L'acte va tenir lloc al Passeig amb la presència de l'alcalde, Josep Paré Aregall, el regidor de promoció econòmica, Josep Arisa Argemí, i els representants de la comissió Jan Mas i Jaume Guinovart. Paré va destacar la importància de tenir una fira com aquesta i va agrair a tothom la feina per tirar-la endavant, Arisa va dir que la fira donava molta vida al poble "serà un any que esperem que sigui normal després de dos anys excepcionals per la pandèmia" i els dos representants de la comissió van explicar els actes. A Més de l'espai firal, hi haurà activitats infantils, xerrades i exposicions diverses. Destaquen sobretot els tallers on es podrà fer la pròpia ratafia, remeis casolans. Una de les novetats d'enguany és el dinar silvestre a la Pista del Casal Macià a dos quarts de dues del dissabte 11, en acabar l'àpat s'aprofitarà per presentar la nova ratafia "Brot" de Jordi Romeu.
El diumenge coincidint amb el mercat dominical, hi ha l'espai firal al Passeig, una exposició i reconeixement de plantes, herbes, etc.. que es poden fer servir per fer ratafia i dos tallers per fer ratafia, als quals s'admeten 30 apuntats a cada sessió. També hi ha tallers pràctics de remeis casolans.

Dintre de les activitats hi ha el concurs de ratafies casolanes, on en aquest moment hi havia 30 inscrites, la majoria de fora del poble i la comarca, però segons Mas "podem arribar a una 50a". El primer premi és de 200 euros, el segon 150 i el tercer 100, si no treu un dels tres premis la millor ratafia local obtindrà 50 euros. Tots tenen diploma. La tria prèvia de les ratafies finalistes serà dissabte 11 de juny a la pista del casal Macià a mitja tarda i el veredicte final a les 19 h al Passeig amb el jurat: Faustí Bosch de ratafia Bosch, un membre de la Confraria de la ratafia de Santa Coloma de Farners, Assumpta Vall-llovera , Jordi Romeu (guanyador del 12è concurs de ratafies del poble), Ferran Vila campió d'Espanya de sommeliers i una persona experta en el sector de la restauració.