Sant Jordi
Oller i Guerra
Ballada sardanes
Taller masculinitats
Bibliocabina
Presentació llibre
Cinema
Concert de primavera
Dansa
Exposició 200 anys Vedruna
Exposició Glòria Giménez
Agenda Biblioteca
Portes obertes escola bressol
Lindy hop
Futbol barri
Imprimir Ajuda'ns a millorar Comunicació

Presentació de l’estudi turístic: Personatges Il·lustres Ildefons Cerdà

02/06/2022

Presentació de l’estudi turístic: Personatges Il·lustres Ildefons Cerdà

El  Casal Francesc Macià va acollir, el passat 31 de maig, la presentació de l’estudi turístic personatges il·lustres Ildefons Cerdà fet per Xavier Borràs. L'alcalde, Josep Paré Aregall, va explicar que es tracta "d’un estudi demanat a la Diputació de Barcelona per potenciar el turisme de Centelles fent servir la figura cabdal d'Ildefons Cerdà". Per Borràs "Ildefons Cerdà té moltes possibilitats, s'han fet taules de treball i la idea és crear un producte i fer proximitat". Borràs va intervenir per viodeconferència per malaltia.

Aquest estudi i la seva aplicació va relacionada amb Osona Turisme justificant una ciutat = a un personatge. Així Folgueroles va lligat amb Jacint Verdaguer, Roda amb Martí Pol, Vic amb Jaume Balmes i Centelles amb Ildefons Cerdà. La regidora de cultura Anna Chávez Calm va mostrar-se contenta amb la tria de Cerdà "no vaig voler influenciar amb la tria del nostre fill il·lustre, però tothom sap que estic molt feliç que sigui així".

Aquest producte turístic Cultural pretén bàsicament donar a conèixer Centelles a través del seu fill il·lustre. Borràs va dir que s'ha "d'activar potencialitats a empreses de turisme i comerç del poble", com idea a fer es poden fer activitats diverses com una ruta, o es pot crear un centre de visitants, menús tematitzats. Pensant que els comerços han d'implicar el personatge Cerdà al seu negoci.

Chávez reconeix que "Ildefons Cerdà és una gran aposta per Centelles i caldrà fer-la arribar a la ciutadania. Només al Cerdà, casa natal de l'il·lustre urbanista hi passen unes 60 persones cada cap de setmana". A Centelles hi ha moltes possibilitats de fer una ruta, diu Chávez "inici a l'estació on Cerdà va tenir un gran paper a la línia fèrria fins sant Joan de les Abadesses, potenciar la figura de Clotilde Cerdà filla petita de l'urbanista, una arpista de primera qualitat, membre de la maçoneria i feminista i política militant, també cal recordar que Cerdà va ser regidor del poble com a pas previ per anar cap a la Diputació, visitar l'escultura de l'urbanista a la seva avinguda". Va assegurar Chávez "cal conèixer millor Ildefons Cerdà, tenim medis i coneixement per fer una bona feina".

Josep Arisa Argemí, regidor de Promoció econòmica, "va agrair tothom que ha treballat a les taules per poder avançar cap a la consecució de l'estudi".