Festa Major
Sardnes
Piscina estiu
Exposició Premi Centelles
Teatre Terra baixa
C El musical
Protocol seguretat oficines municipals
Imprimir Ajuda'ns a millorar Comunicació

Molta participació a la Fira de la Ratafia

13/06/2022

Molta participació a la Fira de la Ratafia

Centelles va acollir durant el cap de setmana de l’11 i 12 de juny, una nova edició de la Fira de la Ratafia, amb molta participació de persones que han volgut gaudir de la festa. Els tallers  per aprendre a fer ratafia i conèixer les plantes que s’utilitzen van tornar a ser un èxit i van comptar amb el màxim de capacitat. Altes activitats amb molta acceptació van ser: la xerrada de Santi Jàvega, l'herbolari de Sau o els tallers pràctics de remeis casolans on es va ensenyar a fer esperit de romaní, oli de cop i xarop de pinya, possibilitats per recordar una tradició mig perduda.

Dissabte al migdia es va fer la presentació de ratafia Brot del centellenc Jordi Romeu, feta amb la fórmula de la seva rebesàvia que va guanyar dos anys seguits el premi de la millor ratafia del poble. Seguidament es va fer el dinar silvestre que va comptar amb una seixantena de comensals que van poder conèixer i menjar moltes plantes que ja no s'utilitzen habitualment amb un dinar presentat per Eixarcolant.

La participació va ser massiva arreu, i la majoria de paradistes de l'espai firal es van mostrar satisfets de com els va anar la jornada econòmicament parlant. Feia anys que la fira no tenia tanta participació i seguiment tant amb persones del poble i d'altres indrets. El regidor de Promoció Econòmica, Josep Arisa Argemí es va mostrar satisfet de la nombrosa participació " ha estat fantàstic".

És important ressaltar la feina de la comissió organitzadora que sempre han estat a davant controlant i col·laborant perquè la fira sortís perfecte. Per Joan Mas, portaveu, "potser ha faltat una millor organització de l'espai firal, però en general estem satisfets de la resposta de la gent ha estat una gran fira".

Al 13è concurs de ratafies casolanes s'hi van presentar 52 aspirants. El primer control per quedar amb 10 ratafies finalistes es va fer al casal Francesc Macià, dissabte a la tarda, on una vintena d'elaboradors de les ratafies presentades van deliberar per triar les finalistes.

A les 7 de la tarda el jurat format Per Faustí Bosch de Ratafia Bosch; Josep Fontseca cuiner local; Jordi Romeu, centellenc, guanyador de l'any passat; Assumpta Vall-llovera de Centelles que elabora ratafia fa molts anys; Ferran Vila, sommelier reconegut i Laia Jiménez, Presidenta de la Confraria de la ratafia de Santa Coloma de Farners. El jurat va determinar que la millor ratafia era la de Dolors Taberner Canaleta de Caldes de Malavella, que ja ha guanyat altres vegades a Centelles; la segona per Sònia Molist Martínez de Sant Feliu de Codines i la tercera la de Fermí Pratsevalls de Vilobí d'Onyar. La millor ratafia local va ser per Pepita Palomas i Monse Prat.