Fira tofona estiu
Botiga al carrer
Piscina estiu
Exposició Jordi Llacer
Agenda Biblioteca
Teatre Terra baixa
Protocol seguretat oficines municipals
Imprimir Ajuda'ns a millorar Comunicació

El director de l'Agència de Residus coneix de primera mà el nou sistema de recollida de deixalles

15/06/2022

El director de l'Agència de Residus coneix de primera mà el nou sistema de recollida de deixalles

A la zona de contenidors de la Ronda Tàpies amb el carrer Palau dels comtes s'ha fet una roda de premsa per explicar com va anant la recollida des que ha entrat en vigor el passat 1 d'abril. L'alcalde Josep Paré Aregall va agrair la visita a Centelles d'Isaac Peraire, director de l'Agència de Residus de Catalunya des de juny de 2021 "que ja fa un any va venir a interessar-se pel tema de la recollida amb els contenidors intel·ligents. Nosaltres creiem que podia funcionar molt bé tant per la comarca com pel país i així està sent". Per Paré les dades són positives "hem multiplicat per 3 la recollida orgànica i continuem fent campanya per superar el 70% de seguiment que ja tenim". El repte és arribar al 80%.

Aquest sistema ofereix una flexibilitat total "a la ciutadania, ho posa fàcil perquè es faci bé. Per Paré "hi ha molta gent que ens felicita, sobretot els que ja reciclaven". "És un model no descartable pel país, com ho poden ser altres, és una implementació cara, però l'Agència de Residus ha col·laborat al màxim".

Isaac Peraire i Soler, ha vingut al poble a visitar i valorar com va la recollida actual " Molt contents de ser des de l'Agència al costat de l'Ajuntament, ho fan amb molta eficiència i obtenen bons resultats, la recollida ha millorat molt i cal seguir en aquesta línia". Per Peraire Osona "ha de seguir al capdavant de la recollida selectiva i esperem que entre Manlleu, Centelles, Vic i Osona ho aconseguirem". Va acabar agraint als tècnics la seva tasca en implantar en nou servei.
Durant l'acte l'empresa adjudicatària del servei de recollida ha presentat les seves màquines al director on destaca la recent adquisició de la màquina de rentar contenidors.