Cau de Bruixes
Carnaval
Cicle passejades
Exposició
Presentació projectes Palau dels comtes, Casa Pujol i illa cultural
Gardenia
Marúnica
Imprimir Ajuda'ns a millorar Comunicació

Centelles acull la 2a edició de la fira de la tòfona d’estiu, la gran desconeguda

07/07/2022

Centelles acull la 2a edició de la fira de la tòfona d’estiu, la gran desconeguda

El dissabte 9 de juliol a la tarda es celebrarà la 2a edició de la fira de la tòfona d’estiu. Els actes es concentraran de les 18 a les 24h als horts de Cal Comte. En la roda de premsa de presentació, l’alcalde, Josep Paré Aregall, va convidar “a venir a descobrir una tòfona desconeguda com és la d’estiu”. El regidor de Promoció Econòmica, Josep Arisa Argemí, va recordar que “Centelles és capital de la tòfona i volem que ho segueixi sent”. El xef Cesc Molera va explicar que “el format es similar a la fira d’hivern però cal destacar la incorporació d’Osona Cuina amb la participació de sis restaurants: Fonda Sala, Mas Monells, l’Horta, Arka, DeVici i la Competència”. Jordi Arumí president d’Osona Cuina va dir que “aquesta tòfona és la gran desconeguda com al seu temps ho va ser la d’hivern”.

Hi ha preparat un espai gastronòmic de les 20 a les 23h, un Foodtruck, de tapes amb tòfona amb maridatge de vins del Celler de La Vinyeta, i una desena de bars i restaurants de la població han preparat una ruta de tapes amb tòfona d’estiu. Hi haurà show cooking amb Jordi Coromina del restaurant l’Horta de Tavertet i un taller de pastisseria amb tòfona d’estiu a càrrec d’Arnau Boix.

Fina Vila va destacar un acte infantil on la mainada pot buscar tòfona i si la troba tindrà un premi i com a coneixedora d’aquest món va explicar que “aquesta tòfona és més fina que la d’hivern i és bo per acostumar-se al sabor de les tòfones”. També va recordar que es farà una lectura teatralitzada del seu llibre Tòfones: el misteri del bosc (basat en fets reals).

A part de la venda, tastets de tòfona, destaquen els concerts de Laura Cruells i Jordi Ginesta i el de Gemma Humet que tancarà la jornada.

L’acte coincidirà amb la Botiga al Carrer que organitza la Unió de Comerç Centelles que  anirà tot el dia amb activitats relacionades amb el Cabaret conduït per Guim Puig amb tallers infantils, concert de jazz combo, actuació sardanista 1 d’octubre, l’espectacle Suite Swing de Chicago el musical, actuació de New Revolution, actuaran els tabalers de Cabrons i Bruixes i es farà l’entrega de premis als guanyadors de la campanya Compra i Descobreix Catalunya.