Municipi cuidador
Piscina estiu
Activitats extraescolars
Exposició Ombres
Agenda Biblioteca
Pujada Puigsagordi
Teatre solidari
Imprimir Ajuda'ns a millorar Comunicació

Homenatge a l’artista Josep Musach

14/07/2022

Homenatge a l’artista Josep Musach

Amb motiu dels seus noranta anys i com a un dels grans defensors de la cultura del poble, en especial la pictòrica l'Ajuntament va voler regalar-li el portal de la vila, un detall que acredita l'admiració i el reconeixement de l'entitat a diverses persones.

L'alcalde, Josep Paré Aregall va obrir el torn de discursos agraint a Musach el que ha fet pel seu poble i va destacar-ne l’empresa familiar "són una empresa model que ja porta quatre generacions en servei al món de la pintura artística i mural, poques ho poden dir i crec que caldria prendre exemple perquè sortissin més iniciatives com les seves de servei i treball". De Musach va lloar "que als seus noranta anys tingui el cap clar i ganes de fer coses". Després van donar la paraula a Miquel Arisa Coma que va recordar diverses anècdotes de la seva època com alcalde amb Musach "ja que si una cosa te és que no calla el que pensa que s'ha de dir". Va recordar el paper fonamental en la continuïtat del concurs -Musach és un dels impulsors del prestigiós Premi Pintura Centelles- i va destacar la seva tasca com a mestre de dibuix i pintura per diverses generacions. També va parlar Tere Roma, que va ser directora de l'escola municipal de pintura "com a successora de Josep Musach al qual estimo i valoro moltíssim".

Musach va afirmar "un alcalde volia suprimir el premi Pintura i per sort no va poder" certament van lluitar per evitar-ho. Musach va recordar que alguns dels assistents havien estat alumnes seus i es va lamentar "de la marxa del temps que passa molt depressa". L’artista va agrair el guardó i el reconeixement que se li va fer. A l'acte hi van assistir la majoria dels seus familiars i dels membres de la Comissió del Centre d’art el Marçó vell. També hi havia les regidores Anna Chávez Calm i Neus Verdaguer Paré.