Fira Ratafia
Centelles Famílies
Festa de la solidaritat
Documental M
Cinema
Botiga al carrer
Exposició Centelles Il·lustrat
Exposició Ersilia
Guia activitats joves
Piscina Estiu
Aplec Sardana
Concert Sardana
Teatre solidari
Imprimir Ajuda'ns a millorar Comunicació

La centellenca  Eulàlia  Llopart guanya el 80è Premi Centelles

05/09/2022

La centellenca  Eulàlia  Llopart  guanya  el 80è Premi Centelles

La guanyadora d'enguany del LXXX Concurs de pintura Premi Centelles, un dels més antics de Catalunya, ha estat la centellenca Eulàlia Llopart amb l'obra Matriu, les mencions honorífiques han estat per Sergio Rocafort, Torrent (Valencia) per Tres señoras inglesas i per Cecília Morales de Sant Andreu de Llavaneres per Pensaments.

Els premis i la inauguració de la mostra es va fer diumenge 4 de setembre al Marçó vell. L'alcalde Josep Paré Aregall va parlar de la importància del premi "un any més podem parlar del prestigi del premi, i que hi ha una clara consolidació d'artistes procedents del conjunt del país", va felicitar els seleccionats i va agrair a tothom que ha fet possible que el premi es mantingui. Llopart va llegir unes línies per agrair a tothom la seva feina, alhora que va reivindicar la importància de les arts plàstiques en el món de l’ensenyament.

Van presidir l'acte la Rosa Vestit, delegada del Govern de la Generalitat a la Catalunya Central, Francesc Serra Sellarès, director del departament de cultura dels serveis territorials de la Catalunya central i la regidora de cultura, Anna Chávez Calm, que va llegir el veredicte. Tots van felicitar la realització i manteniment d'un concurs tan longeu pel que significa per la cultura.

El premi a més de la dotació econòmica dona opció a fer una exposició individual a data per concretar.

Al Premi Centelles d'enguany s'hi van presentar 178 obres en format digital de les quals se'n va fer una preselecció de 78 obres, 74 van arribar per fer el veredicte. El jurat va fer la selecció de 23 obres per exposar entre les quals va sortir la guanyadora i finalistes.

La mostra que està al Marçó vell es pot visitar fins al 12 d'octubre en horaris habituals, a més hi ha la possibilitat de veure la majoria de premis exposats al primer pis de l'immoble.