Exposició romànic
Escenari secret
Campanya emergència
Cinema
Caminada popular
RunahART
Premi Centelles
Agenda Biblioteca
Teatre solidari
Mercat del Trasto
Imprimir Ajuda'ns a millorar Comunicació

Participació als actes del 25N a Centelles

28/11/2022

Participació als actes del 25N a Centelles

Una cinquantena de persones van participar a l’acte principal del 25 de novembre organitzat per Les Cires -Associació Dones de Centelles- amb la col·laboració de l’Ajuntament. Durant l’acte es va exposar La violència de gènere amb ulls d'infant, una mostra de dibuixos  dels nens i nenes del Centre Obert de Centelles, es va llegir el nom de les dones assassinades durant l’any, es va fer un minut de silenci i es  va llegir el manifest que, enguany, posava la mirada a la piràmide de les violències.

Seguidament es va inaugurar l’exposició Veus invisibles. Les mares solteres i la infància abandonada al Marroc, una exposició multimèdia, amb fotografies, vídeos i àudios sobre la discriminació que pateixen les mares solteres al Marroc, la situació de la infància abandonada i les iniciatives que es duen a terme per a fer front a aquestes problemàtiques. L’exposició es podrà visitar a la sala de l’avinguda de les Escoles, número 3, fins el 9 de desembre de dimarts a divendres de 17 a 19 h, dissabte de 16 a 18 h i diumenge d’11 a 13 h i de 17 a 19 h.

Els actes en motiu del 25N van continuar durant el cap de setmana amb el teatre col·loqui Estimar sense morir de la creadora i actriu Pepa Lavilla Raso i amb la projecció del documental Joyas del dolor del director Mohamed Nabil.

L’alcalde va lamentar la situació actual que fa necessari commemorar el 25N i va valorar positivament la participació de les persones assistents als actes, ja que és una mostra de sensibilització i de rebuig a les violències masclistes.