Cau de Bruixes
Carnaval
Cicle passejades
Exposició
Presentació projectes Palau dels comtes, Casa Pujol i illa cultural
Gardenia
Marúnica
Imprimir Ajuda'ns a millorar Comunicació

Presentació del projecte per instal·lar un parc fotovoltaic i quatre instal·lacions fotovoltaiques en equipaments i aparcaments municipals a Centelles

29/11/2022

Presentació del projecte per instal·lar un parc fotovoltaic i quatre instal·lacions fotovoltaiques en equipaments i aparcaments municipals a Centelles

El diputat i president de l‘Àrea d’Acció Climàtica, Xesco Gomar Martin, i l’alcalde de Centelles, Josep Paré Aregall, han presentat al Casal F. Macià, aquest dimarts 29 de novembre, el projecte per instal·lar quatre fotovoltaiques en equipaments i aparcaments municipals a Centelles, on també s’hi instal·larà un parc fotovoltaic. El cost del conjunt de les actuacions s’eleva a 2,2 milions d’euros, dels quals la Diputació de Barcelona en subvenciona 1,5 milions a través del programa sectorial Renovables 2030.

Les fotovoltaiques s’instal·laran a les cobertes del Casal Francesc Macià i de la pista poliesportiva de l’Escola Ildefons Cerdà, així com als aparcaments de la zona esportiva i de l’Institut Pere Barnils. El parc fotovoltaic s’ubicarà al polígon de la Gavarra. 

L’alcalde va destacar que “tenim projectes molt significatius per generar i estalviar energia buscant l’autoconsum als edificis públics i poder revertir els beneficis a la ciutadania”. Gomar, per la seva banda, va dir que “la Diputació treballa per reduir el CO2 a l’atmosfera, tenim 120 milions d’euros per posar plaques fotovoltaiques, enllumenat públic i calderes de biomassa”. “Centelles ha estat sempre un exemple de bona feina per la sostenibilitat”.

Segons Paré “Es preveu que a finals de gener o principis de febrer de l’any vinent comencin a veure’s obres d’aquestes que parlem en marxa i que el primer semestre de l’any estigui tot en funcionament”.