Sant Jordi
Oller i Guerra
Ballada sardanes
Taller masculinitats
Bibliocabina
Presentació llibre
Cinema
Concert de primavera
Dansa
Exposició 200 anys Vedruna
Exposició Glòria Giménez
Agenda Biblioteca
Portes obertes escola bressol
Lindy hop
Futbol barri
Imprimir Ajuda'ns a millorar Comunicació

Presentació del projecte per instal·lar un parc fotovoltaic i quatre instal·lacions fotovoltaiques en equipaments i aparcaments municipals a Centelles

29/11/2022

Presentació del projecte per instal·lar un parc fotovoltaic i quatre instal·lacions fotovoltaiques en equipaments i aparcaments municipals a Centelles

El diputat i president de l‘Àrea d’Acció Climàtica, Xesco Gomar Martin, i l’alcalde de Centelles, Josep Paré Aregall, han presentat al Casal F. Macià, aquest dimarts 29 de novembre, el projecte per instal·lar quatre fotovoltaiques en equipaments i aparcaments municipals a Centelles, on també s’hi instal·larà un parc fotovoltaic. El cost del conjunt de les actuacions s’eleva a 2,2 milions d’euros, dels quals la Diputació de Barcelona en subvenciona 1,5 milions a través del programa sectorial Renovables 2030.

Les fotovoltaiques s’instal·laran a les cobertes del Casal Francesc Macià i de la pista poliesportiva de l’Escola Ildefons Cerdà, així com als aparcaments de la zona esportiva i de l’Institut Pere Barnils. El parc fotovoltaic s’ubicarà al polígon de la Gavarra. 

L’alcalde va destacar que “tenim projectes molt significatius per generar i estalviar energia buscant l’autoconsum als edificis públics i poder revertir els beneficis a la ciutadania”. Gomar, per la seva banda, va dir que “la Diputació treballa per reduir el CO2 a l’atmosfera, tenim 120 milions d’euros per posar plaques fotovoltaiques, enllumenat públic i calderes de biomassa”. “Centelles ha estat sempre un exemple de bona feina per la sostenibilitat”.

Segons Paré “Es preveu que a finals de gener o principis de febrer de l’any vinent comencin a veure’s obres d’aquestes que parlem en marxa i que el primer semestre de l’any estigui tot en funcionament”.