Botiga al carrer
Ruta Cerdà
Alcalde respon. Instagram live
Festa solidaritat i interculturalitat
Exposició Aprofitart nens
Exposició Ombres
Aiguagim
Flama Canigó
Cinema
Dansa integrada
Futbol barri
Diada castellera
Agenda Biblioteca
Activitats Joves Estiu
Imprimir Ajuda'ns a millorar Comunicació

Èxit de participació de la 15a edició de la Fira de la Tòfona

19/12/2022

Èxit de participació de la 15a edició de la Fira de la Tòfona

Centelles ha celebrat el cap de setmana del 17 i 18 la 15a edició de la Fira de la Tòfona. Fa ja molts anys que a Centelles es va començar a fer popular aquest fong comercialment, va marcar una època i segons l'alcalde Josep Paré Aregall "volem que la tradició pervisqui i que ens consolidem com a capital de la tòfona". Aquest cap de setmana s'ha tornat a evidenciar que la fira de la tòfona de Centelles té en la gastronomia el seu punt fort, tots els tallers del dissabte van tenir les places ocupades.

Va començar Iker Erauskin d'Espacio Uma de Barcelona, seguit Eric del Devici bar, després va ser el torn de Francesc Rovira de la Fonda Xesc i Club de golf Osona-Montanyà. A la tarda, la centellenca Sènia Villalustre, del col·lectiu Taula Dolça. També hi va haver un taller per perdre la por a la tòfona amb el cuiner Cesc Molera i Fina Vila, estudiosa de la tòfona. Els participants en els tallers van poder degustar i aprendre una mica més sobre aquest món de la tòfona a la cuina.

La Foodtruck que es va posar a la plaça per poder degustar tapes amb tòfona va tenir un bon seguiment i es considera una iniciativa a seguir. La 15a fira de la tòfona va muntar diverses parades al Passeig, una trentena entre productes alimentaris on es podia comprar tòfones i productes trufats i altres ofertes. Mentre que la carpa principal estava a la plaça Major.

El diumenge al matí, quan la fira coincideix amb el mercat dominical hi havia molta més gent que el dia anterior. Va ser el dia del IV concurs de cuina amb tòfona destinat als cuiners joves, va comptar amb 4 finalistes, tres de Montornès del Vallès i una de Figueres que van lluitar pel títol, va guanyar Julia Valls Pou, seguida de Gisela Latorre, Carlos López i Seydou Drame. Amb aquesta activitat es tancava oficialment la fira.

El tradicional concurs de gossos tofonaires que ha arribat a la 9a edició va comptar amb els 10 participants previstos i es va fer al jardí de la casa Pujol. Nil Camps (Cabrils) amb un Braco de Weimar va ser el guanyador del concurs de gossos tofonaires que aquesta edició va comptar amb 10 participants. En segon lloc, Jordi Ballester (Barcelona) amb un Lagotto Romagnolo, en tercer lloc, Juan Fernández (St. Feliu de Codines) amb un Lagotto Romagnolo, i, en quart lloc, Llorenç Valero (Preixana) amb un Lagotto Romagnolo.

Pel que fa al preu de tòfona estava al voltant de 1200 euros i quilo, com va afirmar Quim Puig, el portaveu de Puig Bolets, empresa local, que va dir "que enguany no tenia pinta de ser un bon any de tòfones com no ho ha estat de bolets". El regidor Josep Arisa, de promoció econòmica, pensa que la fira "ha anat bé i creiem que anem consolidant l'oferta".