Fira de la tofona
Marius Serra
Cinema
Portada pessebre
Centelles Famílies
Concert Nadal Orquestra oberta de Centelles
Mostra artistes
Agenda Biblioteca
Imprimir Ajuda'ns a millorar Comunicació

Tècnics de l'Ajuntament visiten la planta de triatge de Vic

14/03/2023

Tècnics de l'Ajuntament visiten la planta de triatge de Vic

El dilluns 13 de març, tècnics de l'Ajuntament van assistir a la caracterització del multiproducte de Centelles per tal de comprovar quins residus es llencen als contenidors grocs/blaus i facilitar la informació als centellencs i les centellenques perquè puguin fer un bon reciclatge. Les caracteritzacions es fan cada quatre mesos i consisteixen en classificar i pesar separadament tots els residus que arriben en una de les recollides diàries de Centelles. La porten a terme tècnics d'una empresa certificadora independent, sense avís previ, per tal de garantir que els resultats siguin reals.

Les dades van mostrar que, tot i els bons resultats de la recollida selectiva amb el sistema de contenidors tancats amb un 82% de reciclatge, encara tenim marge de millora si separem correctament alguns residus. Així, es va trobar residus tèxtils que haurien d'anar als contenidors taronges de roba i retalls de gespa artificial i fustes que s'haurien d'haver portat a la deixalleria. Residus com les restes de menjar, envasos de vidre, restes de jardineria i runa d'obres es van trobar en molt poca quantitat, la qual cosa indica que la població està molt sensibilitzada en fer la correcta separació de les deixalles, encara que es pugui obrir el contenidor de multiproducte cada dia amb l'ús de la targeta.

Es va aprofitar per visitar la planta de triatge per tal de comprendre la complexitat tècnica del procés i valorar com des dels ajuntaments es pot facilitar el treball per minimitzar els costos econòmics elevats. Els tècnics municipals i els responsables de la planta van coincidir en la importància de reduir la quantitat de residus que fem i de separar a la llar, tan com sigui possible, els diferents tipus de residus per garantir un bon reciclatge amb el mínim impacte pel medi ambient.